Упис у OШ „Вук Караџић“ и дан професионалне оријентације

Актуелности у ОШ "Вук Караџић".

Основна школа „Вук Караџић“ из Бачке Паланке врши упис деце у први разред у периоду од 1. априла до 31. маја 2024. године.

Родитељи или други законски заступници деце која су стасала за упис у први разред основне школе 2024/25. године, имају могућност електронског заказивање термина, а апликација им је доступна од 20. 3. до 31. 5. 2024. године. Могуће је дете уписати и позивом на телефон секретара школе 021/ 60-41-244.


Како наводе из ове школе, ове године 23. априла одржаће се дан професионалне оријентације када ће школу посетити представници средњих школа из Бачке Паланке и околине, како би осмацима понудили школовање у својим школама и представили им смерове и занимања којима би ученици могли да се баве након школовања. Позивају се сви заинтересовани да се одазову!

Успеси се нижу

Ученици ОШ „Вук Караџић“ заједно са својим менторима увелико учествују на бројним такмичењима. До сада су постигнути запажени резултати, а у будућем периоду ученике и наставнике очекују завршна такмичења на републичком нивоу.

Дани који величају важности

У четвртак, 21. 3. 2024. године у ОШ „Вук Караџић реализован је тематски дан „Богатство различитости“ поводом обележавања Светског дана особа са Дауновим синдромом.
На радионици организованој у школи, ученици другог и четвртог разреда, ученици издвојеног одељења из Визића, као и ученици припремно-предшколске групе ОШ „Херој Пинки“ израђивали су магнетиће у облику шарених чарапица које симболизују различитости.

Поводом Светског дана особа са аутизмом који се обележава 2. априла, Тим за инклузивно образовање је осмислило активности које су реализоване у сарадњи са ученицима разредне наставе и њиховим учитељицама, са циљем развијања емпатије код ученика и подизања свести о људима са спектром аутистичних поремећаја.

У ОШ „Вук Караџић“ 8. априла 2024. године обележен је Светски дан Рома. У библиотеци је организована радионица на којој је приказана ромска застава и пуштена је химна. Гости и учесници у радионици били су ученици ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша. Организоване су и спортске игре, на којима су се ученици такмичили у фудбалу и пикаду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here