Покренуо акцију за своје Челаревљане ојађене олујом

Нови подухват хуманитарца Драгана Ступара

Фото: Приватна архива

Хуманитарац Драган Ступар из Челарева покренуо је акцију како би помогао породицама Кезмић и Кончар који су током недавног невремена претрпели штету – најпре је путем свог Фејсбук профила поделио апел да се људима помогне, да би након тога вест о свему томе дељена на различитим страницама.


Породица Кезмић је остала без крова, плафон им је оштећен, а немају пара за санацију штете и мајсторе који би обављали послове.  Чланови породице Кезмић за „Дневник“ су изјавили да новца за санацију штете на кући немају.

– За свог живота не памтим невреме које се догодило у петак увече. Прво невреме које је било прошле недеље није било толико јако као оно у петак. Жена и ја смо били испод штока врата, јер нисмо знали где друго да се склонимо. Нисмо смели да излазимо напоље. Само је тутњало око нас. Изузетно смо се уплашили. То је све трајало око 15 минута, али је нама било као вечност. У једној соби смо чули да је нешто пукло. Када се све смирило видели смо да је мањи део плафона пао. Ставили смо канте јер је вода цурила по собама. Када смо изашли напоље нисмо могли да верујемо шта видимо. Два орха изваљена са кореном и кров без црепа – причао је видно потресен Теодор Кезмић.

Он и супруга живе од једне пензије, обоје су имали неколико операција и нису у могућности да поправе кров. Теодор каже кроз сузе за „Дневник“ да не зна како ће поправити штету.

– Набаљен је цреп, али је плафон у изузетно лошем стању јер је земљани и пукао је на једном месту. Постоји опасност да се услед нових падавина и влаге уруши. Због тога апелујем на све људе који су у могућности да помогну – каже Драган Ступар.

Другој породици Кончар је, како је објаснио Ступар, уништено пет хектара засада јабуке. Имали су 11.0000 садница, од тога пет хиљада златног делишеса и гренија, а 6.000 сорте гала и фуџи и то у пуном роду.

– Ове године је требало да отплате све позајмице, међутим ветар им је све уништио. Људима је потребна помоћ како би стали на ноге. Све што су уложили је нестало – напомиње овај хуманитарац.

Њега је, вели, десетогодишњи син инспирисао да почне да се бави хуманитарним радом. Његов син је почео да продаје играчке, па је Ступар дошао на идеју да на тај начин помогну болесној деци. Прошле године је са својим тада деветогодишњим сином Ђорђем, прикупљао половне и очуване играчке, како би их продавао, а новац од продаје уплаћивао у хуманитарне сврхе.

Ако не знате шта је мука, погледајте како је у Челареву! (ВИДЕО)

– Поразговрао сам са сином и питао га да ли би он са мном продавао играчке и на тај начин помагао болесној деци. Он се сложио са мном и тако смо покренули акцију. Око десеторо деце смо на тај начин помогли – каже Ступар.

Поносан је на Бачкопаланчане, јер каже доста људи стане и купи играчку, а неки ни не узимају играчку већ само оставе новац у кутије. Драган и Ђорђе иду и у Нови Сад, Београд и друге градове како би продавали играчке.

Сви који желе да помогну породицама Кезмић и Кончар могу подробније да се информишу о свему позивом на број телефона: 0601675677

Каже да се хуманитраним радом бави око 19 месеци, а планира за месец дана да формира Фондацију „Не игнориши”, како би могао више да се посвети пружању помоћи онима којима је потребно.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here