Полицајац из Гајдобре спасао дечака од озбиљних последица

Овако је реаговао Светислав Ђурица

9165

ГАЈДОБРА – У недељу, (08.05.) полицијски службеник ПС Бачка Паланка Светислав Ђурица је још једном показао шта значи позив полицијских службеника који је частан, поштен и одговоран.


„Наведеног дана колега Ђурица, који за три године одлази у пензију, је ван службе показао изразиту храброст спасивши малолетног Ђ.Л. из Гајдобре који се попео на металну бандеру где је претрпео струјни удар и остао заглављен једном ногом на истој висећи главом према доле“, наводи се у саопштењу Независног синдиката полиције.

Светислав је видевши дечака како виси на око осам метара висине од земље и запомаже у помоћ, инстиктивно реаговао и притекао да му помогне. Попео се на бандеру, усправио дечака и лагано га спустио на земљу. У датим околностима где је дечак повређен, дезорјентисан било је изразито тешко и напорно, али је ипак успео. Након тога је пристигло и возило хитне помоћи ДЗ Бачка Паланка и превезло дечака на КЦ Војводине у Новом Саду.

Светислав је дугогодишњи радник МУП-а, за три године и пензионер, а и члан Независног синдиката полиције, каже да је био свестан ризика, али такође да није могао ни као професионалац, а ни као родитељ да остави дете које запомаже и коме прети сваке секунде опасност да се нога отпусти и да падне са осам метара висине чекајући додатну помоћ.

„Захваљујући нашем драгом колеги, његовој несебичности, храбрости и брзој интервенцији ДЗ Бачка Паланка, као и КЦ Војводине у Новом Саду, дечак је стабилан и полако се опоравља. Надамо се да ће и од стране МУП-а бити препозната храброст и несебичан чин нашег колеге“, пише у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here