Реновирали терене за балоте и куглање

Општинска организација инвалида рада Бачка Паланка, месни одбор Обровац

Извор: Недељне новине

ОБРОВАЦ – У саставу бачкопаланачке Општинске организације инвалида рада тренутно се налази шест месних одбора – Младеново, Обровац, Товаришево, Пивнице, Гајдобра и Деспотово.


По општем мишљењу, обровачки месни одбор је један од најактивнијих. За близу сто активних чланова одбора су током претходних година створени такви услови за бављење рекреацијом на којима би им могле позавидети и многе веће средине од њихове.

– Овог пролећа десетак наших чланова добро су засукали рукаве како би обновили терене за балоте и куглање који су изграђени пре шест – седам година. У последњих неколико месеци наше чланство је посебно било активно, засадивши ново цвеће, обавили су и фарбање ограде на летњиковцу који је направљен пре две године.

– Десетак наших чланова уложило је много труда и напора радећи готово свакодневно како би двориште њихове друге куће било узорно и како се не би никог постидели. Посебно лепо је уређен летњиковац који је димензија осам са осам метара, а који ће се током ових летњих месеци сасвим је сигурно много користити. Истакао бих помоћ коју су нам пружила браћа Боро и Горан власници пилане „Бреза“ из Младенова. Наиме, они су нам донирали даске за реновирање поменутих терена – каже Бранко Вујаковић, председник МО Обровац ООИР Бачка Паланка.

Обровчани су, дакле, личним примером показали свима како се слогом, заједничким радом и сталном активношћу може много тога постићи не чекајући на друге да то једног дана ураде. Вујаковић посебно истиче да на ономе што су урадили током овог пролећа сигурно неће стати.

– Обновом спортских терена смо веома задовољни, али на томе сигурно нећемо стати. Наиме, следеће што планирамо је изградња терена за одбојку на песку. Под условом да све буде текло како смо планирали, овај терен би требао бити изграђен наредне зиме и пролећа, ако то временски услови дозволе. Очекујемо да ће он почети да се користи крајем пролећа следеће 2024. године – напомиње Вујаковић.

У обровачком удружењу посебно истичу да све што су постигли не би урадили да није било огромне подршке коју су имали и имају од Недељка Баћине, председника ООИР из Бачке Паланке.

– Наш председник Неђо Баћина нам је био и остао једна велика подршка. Помагао је и подржавао нас у свакој па и у овој акцији, коју смо управо завршили. Он има огромне заслуге за све што смо урадили јер без њега од свега овога тешко да би нешто било. Он је један велики визионар са идејама и замислима које мало ко има. Заједно са њим, убеђен сам да ћемо урадити све оно што планирамо у наредном периоду – закључио је Вујаковић.

Клуб за чланство отворен свакодневно

Обровачки клуб инвалида рада ради свакодневно од 7 до 14 и од 17 до 22 сата. Током лета користе се углавном отворени терени и летњиковац, а у зимском периоду чланови клуба могу да играју шах, карте, домине у неколико његових сала. У овом клубу планирају да средином овог месеца организују турнир у балотама уз учешће балоташа из Сивца, Новог Сада, Ветерника, Карађорђева, Бачке Паланке и Обровца. Три најбоље пласиране екипе биће награђене пехарима и медаљама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here