Родила бебу на задњем седишту комшијиног аутомобила

Стеван из Оџака спасио је живот својој комшиници и њеним бебама

Фото: Приватна архива

ОЏАЦИ – Стеван Силађев из Оџака спасио је живот својој комшиници и њеним бебама, трудници из Оџака која је носила близанце, а којој је пукао водењак и кренуо превремени порођај у седмом месецу трудноће.


У аутомобилу Силађева одвијала се филмска прича на путу Оџаци – новосадска Бетанија, а он је за РТВ описао како се све то догађало у ноћи 2. на 3. децембар.

“Моја комшиница Марина С. превремено је родила бебу, своје треће дете на задњем седишту мог аутомобила и то на кривини код места Руменка, ујутру око два сата 3. децембра. Сама је своје дете дочекала на рукама, невероватан призор! На кривини сам зачуо плач бебе и били смо сви уплакани и срећни што се чује да је беба живахна. Међутим, како је моја комшиница носила близанце, друго бебче је остало у стомаку… ту сам био ван себе, али прибран да нас безбедно довезем до болнице, јер је порођај био превремен. Њена мајка, бака, седела је на месту сувозача и она је асистирала при порођају колико је могла тако окренута назад према својој ћерки… сви смо стрепели од неизвесности да ли ће све на крају бити добро. Пошто сам возио аутомобил преко свих ограничења, у међувремену сам добио полицију на телефон која је брзо реаговала и новосадска патрола ме је пресрела на уласку у Нови Сад из правца Руменке и возила испред нас како би нам раскрчила пут. Доктори су нас чекали у дворишту породилишта Бетанија, у колима су пресекли пупчану врпцу и Марину одвезли хитно у операциону салу, где је царским резом родила дечака Василија, њено четврто дете. Бебу коју је родила у аутомобилу назвала је Виктор, као симбол борбе и победе”, испричао је Силађи за РТВ.

Мајка и бебе близанци Виктор и Василије се налазе у новосадском породилишту, под надзором лекара, будући да су рођене превремено и захтевају одређен медицински третман.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here