Septembarske aktivnosti u KUD-u „Dr Mladen Stojanović“ iz Mladenova

Letnja dešavanja i jesenje aktivnosti su značajan podstrek daljem radu

KUD Dr Mladen Stojanović (Izvor;: Nedeljne novine)

U Zvorniku je nedavno održan peti susret veterana pod nazivom „Budi sretan-igraj folklor“ na kome su učestvovala kulturno-umetnička društva iz Srbije i Republike Srpske pod pokroviteljstvom grada Zvornika, a u organizaciji zvorničkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.


Na ovom susretu, članovi KUD-a „Dr Mladen Stojanović“ iz Mladenova, imali su čast da učestvuju među 18 ansambala sa oko 200 učesnika. Pored učešća imali su priliku i da obiđu istorijske znamenitosti Zvornika.

Takođe u septembru dečiji folklorni ansambl je gostovao u Sirigu na dečijem festivalu „Đeram čuvari tradicije“. Pored domaćina učestvovali su „Đerđef“ iz Zrenjanina, KC „Kisač“ iz Kisača i KUD iz Mladenova.

KUD Dr Mladen Stojanović (Izvor: Nedeljne novine)

Sponzori odlaska u Sirig bili su „Eko-enerdži“ i market „Žak“ iz Mladenova, kojima se članovi KUD-a zahvaljuju na nesebičnoj podršci.

U subotu 18.septembra, u Baču su održani već tradicionalni „Dani evropske baštine“ gde je učestvovao dečiji folklorni ansambl sa svojim izvedbama pesama i igara. Ova tradicionalna  manifestacija je protekla u lepom druženju sa ostalim učesnicima. Letnja dešavanja, kao i navedene jesenje aktivnosti, su značajan podstrek daljem radu KUD-a „Dr Mladen Stojanović“ iz Mladenova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here