Sloga puteve sređuje

Akcija sređivanja atarskih puteva u katastarskoj opštini Bačka Palanka

1318
Foto: Facebook

Na inicijativu poljoprivrednih proizvođača iz Bačke Palanke, a uz podršku lokalne samouprave, u subotu (27.03.) obavljena je akcija uređenja atarskih puteva u katastarskoj opštini Bačka Palanka.


Slična akcija održana je pre više od dvadeset godina. Doprinos uspešnosti sprovedene akcije, dala je lokalna samouprava, poljoprivredni proizvođači iz Bačke Palanke i četiri bačkopalanačke mesne zajednice Stari grad, Centar, Bratstvo i Dunav.

– Palančani, poučeni iskustvom naših kolega poljoprivrednika iz sela opštine Bačka Palanka, odlučili su da organizuju akciju uređenja atarskih puteva. Nas nekoliko mladih poljoprivrednih proizvođača smo se dogovorili, i nakon toga kontaktirali još neke poljoprivrednike. Kontakti su urodili plodom, odziv je bio iznad svih očekivanja.

– Akciju je podržalo oko 70 poljoprivrednika, koji su bili raspoređeni u šest ekipa. Oni su obavili posao na celokupnoj katarskoj opštini Bačka Palanka. Efekat ove akcije sigurno će biti veliki, jer će omogućiti nama poljoprivrednicima, da lakše, brže i efikasnije obavljamo poljoprivredne radove u predstojećem periodu.

– Planiramo da ovakvu akciju sporovedemo i tokom narednih godina. Iako je inicijativa potekla od nas poljoprivrednika, želim da istaknem da je zdušno podržana od lokalne samouprave, i četiri gradske mesne zajednice.

– Svakako, svima njima veliko hvala na podršci. Očekujemo da će u narednim godinama, u ovu akciju biti uključen još veći broj poljoprivrednih proizvođača. Pokušaćemo da u sledećim godinama zatrpamo neke udarne rupe, kao i da obavimo još neke poslove. Dakle, ovo je start koji se veoma dobro pokazao. Evidentno je, da je sloga svih učesnika u akciji, dala dobar rezultat – kaže Milan Bulajić, jedan od organizatora akcije uređenja atarskih puteva, u katastarskoj opštini Bačka Palanka.

Zanimljivo je, da su poljoprivrednici u većini ostalih seoskih mesnih zajednica u bačkopalanačkoj opštini, ovakve akcije obavili tokom proteklog perioda.

– Obrovac je ovakvu akciju sproveo pre jednog, Tovariševo pre dva vikenda, Mladenovo pre tri, Silbaš, Pivnice i Despotovo takođe. Dakle, ovo je uobičajena praksa na području cele opštine Bačka Palanka. Dakle, uređenje atarskih puteva obavlja se, gotovo svuda. Broj učesnika u našoj akciji je zaista impresivan. Mislim, da je ovo verovatno rekordan broj  učesnika u ovakvoj akciji u Vojvodini.

[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

 

Pomoć nam je u ovoj akciji, moram još jednom istaći pružila lokalna samouprava, na čemu  smo joj mi poljoprivrednici veoma zahvalni. Deo troškova snosili su i poljoprivredni proizvođači, koji su uzeli učešća u subotnjoj akciji – istakao je Milan Bulajić.

Četiri bačkopalanačke, mesne zajednice su zdušno podržale akciju lokalne samouprave i poljoprivrednika.

– Na fazaneriji Lovačkog udruženja „Bačka Palanka – Mladenovo“, kod spomenika „Čamac“, nakon dobro obavljene akcije, organizovan je ručak za sve njene učesnike. Tokom ručka, poljoprivrednici su razmenjivali iskustva stečena tokom prethodnih godina u svom radu i iznosili svoje planove za ovogodišnju prolećnu setvu. Sve je na opšte zadovoljstvo proteklo u najboljem redu, uz zajedničku želju da se ovakva akcija, sprovodi i u narednim godinama – kaže Boško Vuković, sekretar Mesne zajednice „Stari grad“.


Pogledaj: Uređeni atarski putevi u Obrovcu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here