Такмичење у игри карата Мексико

У клубу пензионера у Обровцу

876
Фото: Недељне новине

ОБРОВАЦ – Удружење пензионера инвалида рада у Обровцу све више постаје центар дружења и окупљања грађана, а пре свега пензионера.


Познато је да се у клубу пензионера одржавају често дружења пензионера којима присуствују и гости из других крајева, пре свега из месне заједнице Обровац. Тако се у зимском периоду организује такмичење у билијару, шаху и редовно се одржава такмичење у игри карата Мексико, а у летњем периоду се играју углавном балоте  куглање.

Захваљујући домаћину клуба пензионера Бранку Вујаковић, организовано је такмичење у игри картама Мексико. Одзив је био велики, пријавило се око 20 такмичара и исто толико је било посматрача. Такмичари су се присетили како је први пут када се организовало такмичење у овој игри већина грађана помислила да је у  питању гостовање неке музичке групе или слично, а после су сазнали да је то у ствари такмичење у картању.

Први пут је организовано 2020. године, а победник је био Граховац Милан Ранч. Наредне 2021. због корона вируса није одржано, да би се касније наставило, а шампиони су били: Мирослав Срдић, Милорад Ћирко, Јован Пандуров и Срето Кнежевић.

Последње такмичење недавно је одржано, а у финале су се пласирали Ристо Зечак, Слободан Рамић, Милорад Ћирко као и Јово Вуковљак из Товаришева. Занимање присутних је било велико. На крају такмичења високо подигнуте руке су означиле да је нови шампион Ристо Зечак. Тако је ово такмичење завршено и настављено дружење уз специјалитете куване коленице које је припремио Бранко Вујковић уз свестрану помоћ Дамира Лазића. На крају су сви били задовољни дружењем и организацијом такмичења.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here