Радикали у Бачкој Паланци обележили Дан странке

"Најважније је одбранити Косово и Метохију"

Фото: Недељне новине

Радикали су традиционално, у понедељак 23. јануара у „Идили плус“, коктелом  обележили Дан странке. Ради се о страначком рођендану, јер је на тај дан 1990. године основан Српски слободарски покрет који је касније преко Српског четничког покрета прерастао у Српску радикалну странку.


Коктелу су поред чланова странке присуствовали и гости из других политичких опција, као и потпредседник странке Милорад Мирчић и бројни представници општинских  одбора из Јужнобачког округа.

„Српски радикали нису задовољни резултатима избора у последње две године, али никада нису лагали свој народ. Радикали имају своје јасан програм који је увек исти и од којег не одустају“, рекао је председник Општинског одбора Бачка Паланка Драган Бозало.

„Наша странка је дубоко укорењена у нашем народу и најутицајнија је на просторима свих српских земаља“, нагласио је Бозало и, осврнувши се на кратко на локални ниво, додао да би за ових десет година опозиције у Бачкој Паланци наша општина знатно другачије изгледала.

Потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић је, осврћући се на страначку историју, навео да је у претходних 33 године странка прошла буре и олује, башкао и Србија, али је остала верна својој идеологији.

„Ми смо проруски оријентисани и то не кријемо“, нагласио је Мирчић. „Радикали су увек били реметилачки фактор за мировну политику засновану на идеологији коју је сервирао Запад. Србија је данас пред великим искушењима. Сада српском народу треба јединство. Треба одбранити Косово и Метохију. Ако то не урадимо, следећа је Војводина, па Рашка област и тако даље. Нема никаквих заблуда када је реч о томе. Неко ће речи да су то теорије завере, али како се увек дешава онако како ми прогнозирамо? На српским радикалима је да издржимо јер смо ванпарламентарна странка. Американцима није одговарало да у Скупштини Србије седи др Војислав
Шешељ и српски радикали. То ће им увек сметати, али народ у Србији мора да схвати да без нас нема демократије. Чак су се и на локално нивоу трудили да српских радикала нема у Скупштини општине. Бачка Паланка је такав пример, али не може то вечно да траје“, закључио је Мирчић.

Скромно признање за најактивније чланове странке су добили Милан Славнић и Марија Ступар, а признање за најактивнији Месни одбор је добило Деспотово.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here