У Силбашу основци без мобилних у школи

Идеја је потекла је од родитеља, а одлуку су усвојили Савет родитеља, Наставничко веће и Школски одбор.

Фото: Бап вести

СИЛБАШ: Основна школа „Браћа Новаков“, која има одељења у Силбашу, Парагама и Деспотову, од почетка месеца почела је да примењује одлуку о забрани употребе мобилних телефона и других средстава електронске комуникације током боравка ученика у школи – преноси Дневник.


За сада није било никаквих проблема или кршења забране, потврђују у школи за Дневник.

Како је изјавила директорка школе Катица Гајић, сама идеја потекла је од родитеља, те су коначну одлуку усвојили и Савет родитеља, Наставничко веће и Школски одбор. Она истиче како се одлука не односи на забрану доношења телефона, јер је то приватна својина, него на забрану коришћења наведених уређаја од доласка у школу до изласка из ње.

Проблема, кажу, није било, али је и време за које се примењује одлука о забрани употребе мобилних телефона током боравка ученика у школи још веома кратко, додаје директорка ОШ „Браћа Новаков“. У случају да неки ученик ипак буде примећен како користи мобилни телефон, протокол налаже да се телефон ђаку одузме, стави у сеф и да се затим позову родитељи ученика.

Ипак, и родитељи и наставници се надају да до тога неће доћи, јер је управо у интересу ђака да се више фокусирају како на само градиво, тако и да више комуницирају између себе. Уместо да време проводе играјући игрице на мобилним телефонима и на друштвеним мрежама, један од циљева овакве одлуке је и да се деца више друже и да на један лепши и здравији начин проводе најлепше, ђачко доба.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here