У сусрет традиционалној манифестацији „Сунчана јесен живота“

Манифестација "Сунчана јесен живота" у Геронтолошком центру почиње већ у септембру

Фото: Геронтолошки центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У складу са Резолуцијом коју је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација, 1. октобар се у свету па и код нас обележава као Међународни дан старијих особа, а читав октобар, као Месец старих.


Циљ је да се нагласи важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника у трећој животној доби.

Ови дани традиционално се обележавају и у бачкопаланачком Геронтолошком центру, манифестацијом „Сунчана јесен живота“. И ове године у овој Установи су планиране бројне културно-забавне и спортске активности, а корисници услуга и запослени, посебно се радују гостима који ће долазити у дане манифестације и публици која ће пропратити предвиђене активности.

Манифестација „Сунчана јесен живота“ у Геронтолошком центру почиње већ у септембру, како би се, у складу са временским приликама, организовале све активости на отвореном под називом „Спортски дани“. Лепи септембарски дани биће искоришћени и за колективне прославе рођендана корисника услуга Геронтолошког центра.

У просторијама радно-окупационе терапије, корисници услуга Установе ангажовани су према својим интересовањима и потребама у току читаве године, а манифестација „Сунчана јесен живота“ је догађај и време када се и корисници и радни терапеути поносе резултатима свог рада. Ту настају разноврсни ручни радови, практични и лепи предмети од најразноврснијих материјала, осликавају се и другим техникама украшавају тикве, црепови, флаше, тегле, лименке, дрво, шишарке….

И овога октобра, најлепши радови наћи ће свој пут до изложбе и публике. У току октобра, у Геронтолошком центру Бачка Паланка планиране су традиционалне посете деце бачкопаланачких вртића, школа, културно-уметничких друштава, када се наши најмлађи и најстарији суграђани најлепше друже.

Попуњеног капацитета 110 лежајева, руководство и запослени нашег Геронтолошког центра свој посао обављају уз подршку надлежног Министарства и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, локалну самоуправу, сродне локалне организације и донаторе. Континуирано се труде да Установа обавља своју друштвену функцију, да задовољава основне животне и социјалне потребе корисника и да побољшава услове живота и рада.

Да такозвано „треће животно доба“ не мора бити тешко и тужно, онима који буду на било који начин посетили и поздравили њене садржаје, показаће манифестација „Сунчана јесен живота“ Геронтолошког центра Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here