Активно пролеће у ОШ „Вук Караџић“

Реализован пројекат "Дунав не познаје границе"

На позив Основне школе „Трпиња“ из Трпиње у Хрватској, ОШ „Вк Караџић“ из Бакке Паланке укључила се у међународни пројекат „Дунав не познаје границе“, који је подржало Ресорно министарство Републике Хрватске.


На студијском путовању 27.4. посетили су истоимено село и школу. Кроз овај међународни пројекат ученици и наставници бачкопаланачке основне школе остварили су сарадњу са трпињском основном школом.

Циљ пројекта је успостављање сарадње и дружење ученика и наставника кроз разне активности, размена традиције и обичаја који су врло слични, али и различити, да их покажемо једни другима.

Ученици, наставници, родитељи, КУД „Младост“ из Трпиње, Удружење жена „Трпиња“ и представници места и жупаније су били одлични домаћини и учинили све како би се  пријатно осећали у гостима.

Посету су узвратили 11. маја, када су у Бачку Паланку дошли ученици седмог и осмог разреда из Трпиње са својим наставницама. Угошћени су у библиотеци школе уз дружење, историјску презентацију, пригодан програм, обилазак школе и закуску. Након тога су обилазили Градски музеј, обалу реке Дунав и дружили се са вршњацима. Председник општине Бранислав Шушница својим присуством је увеличао свечаност.

Опремање мале фискултурне сале

На радост ученика разредне наставе, њихових учитељица, али и других запослених, Основна школа „Вук Караџић“ је недавно на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину добила средства за опремање мале фискултурне сале.

Опремање школе спортском опремом и реквизитима има далекосежне ефекте: правилан раст и развој ученика, смањење деформитета скелетно – мишићног система, боља опремљеност школе, боља и квалитетнија реализација наставе физичког васпитања, већа могућност да се ученици активно укључе у ваннаставне физичке активности и у школски спорт.

У ОШ „Вук Караџић“ у току је упис у први разред школске 2023/24. године. Упис траје до краја маја.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here