Обележен Дан школе у ОШ „Вук Караџић“

Основна школа „Вук Караџић“ из Бачке Паланке низом активности обележила је Дан школе

ОШ "Вук Караџић" - амбиције у будућности

Основна школа „Вук Караџић“ из Бачке Паланке у недељи од 7. до 10. 11. низом активности обележила је Дан школе који се прославља на Митровдан 8. 11. са темом „Наша школа у будућности“.


Многобројне идеје ученика и наставника реализовале су се у дело и још једном су сви заједно показали спретност, жељу за учењем и вољу за стицањем нових искустава.

Квиз „Брајево писмо“ навео је све заитересоване ученике да науче да користе азбуку за слепе и слабовиде и изазвао их је на такмичење, где су могли да покажу све што су научили. И кроз друге квизове ученици су показали завидно знање из опште културе и историје српског језика.

Организован је ликовни и литерарни конкурс, те су ученици на креативан начин својим четкицама или оловкама нацртали и описали како би требало да изгледа њихова школа у будућности, а осмаци су то учинили и на енглеском језику.

За ученике петог и шестог разреда који ове школске године похађају медијску писменост као слободну наставну активност, одржана је трибина „Медијска писменост“, а гошће трибине су биле новинарке Весна Аугустинов и Рада Милишић.

Школа у будућности

Изглед школе од прошле недеље краси и нови пано ОШ „Вук Караџић“ – амбиције у будућности, а веома су интересантне и временске капсуле које су ученици седмих разреда уз помоћ наставника осмислили и израдили. У њих је стављено све што краси овај период њиховог школовања, изложене су у холу школе, а касније ће бити закопана на предвиђено место у дворишту школе. Планирано је да их након двадесет година неке будуће генерације уз помоћ осмишљене мапе ископају.

У холу школе пројектовани су стрипови „Наша школа у будућности“ и 3Д модели школе у будућности које су израдили ученици на часовима информатике и рачунарства, а актив наставника математике побринуо се за израду, презентацију и изложбу ученичких радова на исту тему.

Од науке до спорта

Одржан је и научни час „Прича о стаклу“. То је прича о фасцинантном материјалу који нас вековима задивљује и има суштинску улогу у нашој историји, уметности и културном наслеђу.

Спортске активности су, такође, обележиле дане у протеклој недељи, кад је организована одбојкашка утакмица између школских екипа дечака и девојчица, а Замену улога ученик – наставник као и сваке године, организовао је Ђачки парламент и ученици су могли да се окушају у улози својих наставника и да виде како је бити са друге стране катедре.

Одигране две представе

Представу „Борба за медијску писменост“ приредили су ученици више наставе са својом наставницом и све присутне забавили, али и навели на размишљање о томе какво нас школство чека у будућности.

За најмлађе ученике новосадско позориште одиграло је представе са елементима опере, а ученици су поред добре забаве научили и важну животну лекцију о раду и пријатељству.

Свечаност након програма

Након свог интересантног програма, на свечаности одржаној у библиотеци наше школе у заслужену пензију испраћено је шесторо наших запослених, уручене су награде наставницима који су припремали ученике који су остварили успех на Окружним и Републичким такмичењима.

Такође, директорица је уручила захвалнице компанијама и појединцима који су помогли рад наше школе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here