Озелењавање учионица у ОШ ”Алекса Шантић”

У овој акцији учествовали су сви ученици од 1. до 8. разреда

209
Извор: ОШ ”Алекса Шантић”

У оквиру пројекта „За чистије и зеленије школе“ организована је и акција озелењавања учионица у ОШ ”Алекса Шантић” (Гајдобра/Нова Гајдобра), различитим биљкама. У овој акцији учествовали су сви ученици од 1. до 8. разреда.


И Ученички парламент је одиграо важну улогу, па је желео да мотивише своје другаре да заједничким снагама обогатие простор зеленилом. Организовао је избор за најлепше озелењену учионицу и наградио дипломама разреде који су се највише потрудили, а најкориснија и најлепша награда су саднице туја, које ћеулепшавати школско двориште.

У Новој Гајдобри је убедљиву победу однео 7-2, а међу малишанима најкреативнији су били разреди 2-2 и 3-2. Док су у Гајдобри победници 6-1, 1-1 и 3-1. Посебну похвалу добило је и ненаставно особље за озелењавање трпезарије у оба објекта, чије вредне руке неуморно саде и воде рачуна да све блиста.

Разредне старешине и учитељице су заједно са ученицима посадиле тује под чијим хладом ће уживати многе будуће генерације. На тај начин еколошки освешћени ученици остављају трага у школи и када из ње изађу.

”Захваљујемо наставницама Наташи Бошњак и Јелени Грубанов Жутковић које су нам омогућиле ове саднице, као и свим разредним старешинама, учитељицама, ђацима и нашим драгим теткицама на сарадњи и доприносу”, кажу у ОШ ”Алекса Шантић”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here