Почело електронско пријављивање за упис првака

Родитељи могу на једноставан начин да закажу термин у жељеној основној школи за упис и тестирање детета

Фото: Canva

Пријава за упис у први разред основне школе за школску 2024/2025. годину почела је у поноћ, 20. марта преко портала еУправе.


Родитељи могу на једноставан начин да закажу термин у жељеној основној школи за упис и тестирање детета.

Одласком у основну школу у заказаном термину родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да доносе иједан папирни документ.

Школске 2024/2025. у први разред се уписују сва деца рођена од 1. марта 2017. до краја фебруара 2018. Родитељи ове деце имају законску обавезу да упишу своје дете у први разред.

Постоји могућност да се у први разред основне школе упишу деца која ће 1. септембра имати шест, шест и по година. То се односи на децу рођену од 1. марта до 31. августа 2018.

Превремени упис је специфичан, јер дете мора да прође кроз проверу спремности за полазак у школу коју врши психолог. На основу мишљења психолога школа може да препоручи: упис детета у први разред или одлагање поласка у школу за годину дана, уз наставак похађања припремног предшколског програма.

Очекује се да ће ове године у Србији 65.000 малишана постати ђаци прваци.

Родитељима је на Порталу еУправа на располагању и именик са контактима свих основних школа, као и контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја на броју телефона 011/7350557, а оператери су доступни радним данима од 8 до 15 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here