Школе данас добијају допис од Министарства поводом одлуке о крају школске године

Школе могу да наставе да раде до 20. јуна за ученике који то желе.

231
Фото: Canva

Поводом одлуке Владе Србије да се школска година заврши 6. јуна, Министарство просвете је саопштило да ће данас школама бити прослеђен одговарајући допис.


Влада је усвојила јуче Закључак којим се школска 2022/23. година за све ученике основних и средњих школа у Србији завршава 6. јуна, „и наложила Министарству просвете да предузме радње из своје надлежности у циљу његове реализације“.

„Министарство просвете и школске управе биће на располагању управама школа за појашњења“, додаје се у саопштењу.

Министарство је напоменуло да ће о свим променама у школском календару, школе обавестити родитеље и ученике путем редовних канала комуникације.

Влада Србије је јуче саопштила да је, због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво, донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији, а да школе могу да наставе да раде до 20. јуна за ученике који то желе.

„Основна огледна школа Владислав Рибникар ће остати школа. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције, биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност“, пише у саопштењу Владе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here