Одржана успешна манифестација „Чепом до осмеха“ у ОШ „Браћа Новаков“ у Силбашу

Ученици су самоиницијативно организовали еколошку акцију под називом "Да оживе добра дела, рециклира школа цела" у сарадњи са другарима из издвојених одељења из Парага и Деспотова.

У четвртак,1. јуна Удружење „Чепом до осмеха“ одржало је едукативне радионице у ОШ „Браћа Новаков“ у Силбашу, са циљем подизања свести о важности заштите животне средине и промовисања вредности као што су толеранција, солидарност, емпатија и поштовање међусобне различитости.


Радионици су са великим интересовањем присуствовали ученици од 1. до 8. разреда, а својим питањима и активним учешћем показали су да схватају важност подршке особама са сметњама у развоју, као и заштите животне средине. Ученици су самоиницијативно организовали еколошку акцију под називом „Да оживе добра дела, рециклира школа цела“ у сарадњи са другарима из издвојених одељења из Парага и Деспотова.

Једна од акција коју су ученици спровели била је сакупљање пластичних чепова за хуманитарно-еколошку акцију под називом „Чепом до осмеха“. Ученици су успешно сакупили велику количину чепова и предали их организацији „Чепом до осмеха“, која се бави прикупљањем чепова и куповином помагала за децу са сметњама у развоју широм Србије.

Ова хуманитарно-еколошка акција је препозната као једна од најбољих дугорочних волонтерских акција у земљи и окружењу.

Организација „Чепом до осмеха“ наставља са својим напорима у прикупљању чепова и обезбеђивању средстава за децу којима је потребна подршка.

„Хвала Општини Бачка Паланка, наставницима и свим ученицима који су допринели успешној реализацији ове радионице и еколошке акције. Њихова иницијатива и ангажовање су светли пример солидарности и бриге о заједници.Ова иницијатива наглашава важност едукације и промоције вредности које доприносе бољем и одрживијем друштву. Настављамо да подржавамо овакве активности и радујемо се будућим акцијама које ће допринети бољој будућности за све нас „- истичу у саопштењу из Удружења „Чепом до осмеха“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here