Расписан конкурс за набавку опреме и система за наводњавање у Војводини

За реализацију Конкурса предвиђен је укупан износ до 370 милиона динара.

Фото: Getty images

Покрајински секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака у АП Војводини у 2023. години.


Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање, опремање бунара, набавка пумпи и агрегата за наводњавање, набавка система за наводњавање вештачком кишом, субиригација, материјала за покривање повртарских и воћарско – виноградарских култура и цвећа у циљу заштите од мраза и корова – агротекстили, агрил, малч фолије и друго.

У циљу удруживања пољопривредних газдинстава, боље искоришћености изграђених система за наводњавање у АП Војводини и заливања великих површина употребом самоходних аутоматских широкозахватних уређаја за заливање, предвиђена је могућност да више регистрованих пољопривредних газдинстава, за реализацију инвестиције у системе за наводњавање у типу „ренџер“, „центар пивот“, „корнер пивот“ и „линеар“, заједнички поднесу једну пријаву, којом се одређује пољопривредно газдинство – носилац заједничког улагања.

Висина средстава

За реализацију Конкурса предвиђен је укупан износ до 370 милиона динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60 одсто од прихватљивих трошкова инвестиције, а за подносиоце пријаве као што су жене, млађи од 40 година и они који раде на подручјима са отежаним условима рада, до 70 одсто. У случају да правно лице има више оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, бесповратна средства утврђују се у износу до 60 одсто од прихватљивих трошкова инвестиције.

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 7.700.000 динара, а минималан износи 21.000 динара. Разматраће се само пријаве чија је вредност прихватљивих трошкова инвестиције једнака 35.000 динара или већа од тог износа. Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по конкурсу за једну врсту производње (један сектор производње). Једна пријава може да обухвати више инвестиција у оквиру једне врсте производње.

Право учешћа на конкурсу

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, и то:

1. физичко лице:

  • носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства;
  • предузетник носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

2. правно лице:

  • привредно друштво носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства;
  • земљорадничка задруга носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства;
  • сложена задруга носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

3. носилац заједничког улагања:

  • физичко лице, предузетник или правно лице носилац регистрованог пољопривредног газдинства, овлашћено од стране два или више физичких лица, предузетника или правних лица носилаца регистрованог пољопривредног газдинства у поступку реализације заједничког улагања.

Конкурс је отворен до 18. априла.

Како послати пријаву?

Пријава с потребном документацијом може се доставити на следеће начине:

  • путем ЈП Пошта Србије на адресу: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад, са назнаком „Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака у АП Војводини у 2023. години.
  • лично на писарници покрајинских органа управе у згради Покрајинске владе, сваког радног дана од 9 до 14 часова;
  • електронским путем – АгроСенс платформе на начин описан у Упуству о начину подношења електронске пријаве и електронском општењу између органа.

Додатне информације могу се добити путем телефона: 021/487-4379; од 12 до 14 часова.

Текст конкурса и обрасце за пријаву погледај ОВДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here