Мишковић о томе у шта би требало улагати: Мало да заборавимо на станове

Сматра и да држава мора да уложи у образовање грађана

Фото: Screenshot (Youtube/Delta holding)

Бизнисмен Мирослав Мишковић на Копаоник бизнис форуму поручио је да држава мора да уложи у образовање грађана „од сељака до професора“ и рекао да он не би „играо“ ни на евро, ни долар ни некретнине.


Како је додао, земљама бивше Југославије потребна је регионална берза. Привредницима је саветовао да што пре прихвате вештачку интелигенцију у оквиру пословања.

„Све што је ново, то се не прима лако. Ја не знам када је први воз ишао од Београда до Ниша. То је тада било ‘јао какав воз кроз Србију, побиће нам овце'“, рекао је Мишковић и оценио да ће онај ко не прихвати нову технологију, као привредник брзо пропасти.

На питање новинара да ли би у будућности „играо“ на долар, Мишковић каже да не би, али да не би ни на евро.

„Многи људи који имају новац купују некретнине и они су одиграли најбоље што може у последњих 20, 30 година и заштитили вредност новца. Сада екс Југославија мора да уложи у берзу, јер би уз добру пропаганду и маркетинг могли да тргују акцијама, мало да заборавимо станове“, рекао је Мишковић.

Сматра и да држава мора да уложи у образовање грађана – „од сељака до професора“ и нагласио да нашој земљи недостаје много професионалних менаџера.

„Није проблем направити фабрику, него ко ће да је води“, упозорио је Мишковић.

Коментаришући чињеницу да су плате запослених у образовању премале, а њихова одговорност велика, као и лоше резултате које наши ђаци постижу током ПИСА тестирања, оснивач Делте је констатовао да „нашу децу уче наставници са платом од 65.000 динара“.

„Мени је жао што тако морам да кажем, али тако је. У моје време, учитељи су носили кравате. Ја нисам сигуран да сад неки учитељ носи кравату“, рекао је Мишковић.

Стигао је и да се нашали на свој рачун речима да „мора да не ради да би размишљао“.

„Ако уђете у моју канцеларију, видећете да у њој нема ниједног папира“, открио је Мишковић.

Коментаришући улазак хрватског бизнисмена Ивице Тодорића у политику, односно његово оснивање странке, Мишковић је рекао да сматра да привредници не треба да се баве политиком.

„Ја не волим политику – запишите то тамо“, поручио је Мишковић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here