Како издвојити своју некретнину за продају на тржишту?

Како бисте привукли више интересовања и убрзали процес продаје, требало би пажњу да усмерите на детаље и створите осећај удобности и припадности код потенцијалних купаца.

Да бисте истакли своју некретнину на тржишту, важно је да се издвојите из масе огласа за станове у Србији. С обзиром на стабилну потражњу и све већу понуду, конкуренција је све јача. Како бисте привукли више интересовања и убрзали процес продаје, требало би пажњу да усмерите на детаље и створите осећај удобности и припадности код потенцијалних купаца.


Када потенцијални купац прегледа фотографије листајући опције огласа типа продаја станова Београд, циљ је да се осећа као да већ хода својим будућим домом. Важно је да простор делује добро организован и удобан, стварајући онај домаћински осећај. Како бисте постигли овај ефекат, потребно је да уложите мало труда и искористите неколико паметних стратегија.

Ево неколико савета како да привучете пажњу потенцијалних купаца и оставите снажан први утисак, или да пронађете закупца, посебно ако се у међувремену ипак одлучите за, на пример, издавање станова Београд.

Освежите изглед стана бојама

Потребно је освежити изглед стана кроз детаљно бојење зидова. Ово није само важан корак за одржавање хигијене у простору, већ је и естетски битан. Сви желе да њихов дом изгледа лепо и уредно, а не занемарено са зидовима прекривеним траговима дувана или масноћом од прскања приликом кувања, као и отисцима од дланова и прљавим траговима од ципела.

Препоручује се избегавање тамних боја и неуобичајених комбинација. Уместо тога, бирајте неутралне тонове као што су беж, крем, бела кафа, или суптилне нијансе као што су минт, лаванда, светло сива како бисте постигли умирујући ефекат.

Такође, можете размотрити примену модерних декоративних техника, попут имитације бетонског зида, циглица или рустичног италијанског стила, како бисте додали посебан шмек одабраним просторијама.

Бирајте минималистички приступ уређењу стана за продају

Мање заиста може бити више кад је реч о припреми стана за продају. Иако можда имате неки свој стил који преферирате, важно је да размотрите шта је оно што ће привући купце. Анализе су указале на то да простор без сувишних украса пружа купцима могућност да визуализују простор као свој.

У већим градовима као што су Београд и Нови Сад, где постоји обиље опција, истаћи своју некретнину може представљати препреку ка циљу. Али, и поред тога, реновирани станови са модерним намештајем и минималистичким дизајном привлаче више пажње.

Фокусирајте се да креирате простор који делује као нов, који је функционалан, освежен и добро организован. Омогућите купцима да преузму контролу над декорацијом и додавањем личних детаља.

Старомодни и масивни комади намештаја из претходних времена, претешке завесе, огромни гардеробери могу успорити процес брзе и успешне продаје. Размотрите прихватање минималистичког приступа и једноставности скандинавског дизајна да бисте унапредили потенцијал продаје ваше некретнине.

Темељно очисите и средите простор

Важно је подвући, иако већ познато, да је императив да сваки детаљ стана буде помно очишћен. Ово подразумева темељно усисавање и рибање свих просторија како би се уклонили сви трагови прашине и прљавштине.

Битно је и да се решите свега што би могло деловати неуредно или непотребно у стану, као што су остатци претходних радова или расуте личне ствари. Огледала посебно треба да буду беспрекорно чиста без икаквих мрља или отисака прстију.

Посебна пажња треба да се посвети чишћењу кухиње и купатила, јер на ове просторије купци обично највише пажње улажу. Приликом чишћења купатила, посебно треба обратити пажњу на лавабо, WC шољу, славине и све површине које морају блистати од чистоће.

Исто тако, кухиња захтева темељно чишћење, посебно плочице, судопер, радна површина и шпорет како би све било скоро савршено сјајно.

Фото: Pexels

Излуфтирајте и унестите пријатан мирис у простор

Пре доласка купаца у разгледање стана, препоручујемо да адекватно проветрите простор како би се избегао осећај устајалости и гушења. Важно је да простор одише свежином и прозрачношћу.

Можете размотрити коришћење освеживача ваздуха или етеричних уља како бисте унели пријатан мирис. Модерни освеживачи често имају и естетску компоненту, па је препоручљиво изабрати онај који ће допринети укупном изгледу простора, показујући тако могућим купцима да водите рачуна о детаљима.

Такође, мирисна уља која се шире кроз бамбусове штапиће могу додати благи, ненаметљив мирис и естетски елемент простору.

Привуците купце квалтетним фотографијама

Реновирање, декорација и организација стана ће бити узалудни ако ваша некретнина изгледа тамно, непривлачно и лоше осветљено на огласима. Присуство нереда на фотографијама или перспективе које чине простор мањим него што заиста јесте, могу одбити потенцијалне купце.

За постизање успеха неопходно је минимално улагање и мало труда како би стан који планирате да продате деловао потпуно ново и привукао пажњу купаца.

Стога је важно да буде добро осветљен, добро проветрен, чист и пријатног мириса, елегантно намештен и фотографисан из правих углова. Важно је да ваша активна улога допринесе томе да потенцијални купци виде простор као свој будући дом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here