Милан Ковачевић из Младенова жели и билборд да посвети Ђоковићу

Велики поштовалац Новака Ђоковића осврнуо се и на недавна дешавања у Аустралији

1208
Фото: БАП ВЕСТИ

МЛАДЕНОВО – Милан Ковачевић, пензионер из Младенова своју велику љубав и поштовање према нашем тенисеру број 1 показао је на јединствен начин.


Улицу у којој живи назвао је „Булевар Новака Ђоковића“, па се тако Младеново са сеоским сокацима може похвалити и булеваром.

Најпре, желећи да и на тај начин покаже поштовање најбољем рекету свету, али и да себи приушти задовољство, Милан Ковачевић (72), пензионер из овог места са близу 2.700 душа, на своју кућу у Улици кнеза Михајла 59, како му гласи званична адреса, на видном месту, одмах до улаза у кућу, поставио је плаву таблу, на којој је белим, ћириличним словима, исписано „Булевар Новака Ђоковића“.

На овај занимљив и оригиналан потез, саговорник „Новости“ се, како вели, одлучио пре око две године, јер обожава Ђоковића и не пропушта ниједан његов меч, и пасионирано прати његову каријеру од почетка. За срце му је прирастао од првог тренутка када је видео снимак, Новак Ђоковић код ограде у кампу Јелене Генчић. Још тада му је нешто рекло да ће тај дечак бити успешан у тенису.

– Нолета, једноставно, обожавам – истиче Ковачевић, додајући да воли спорт, посебно тенис.

– Он је пре свега, диван и велики човек. Многима је помогао. У знак захвалности што нам својим победама и хуманошћу приређује радост, на моју кућу сам поставио ову таблу, израђену уз помоћ пријатеља. Ко зна, можда се једнога дана, улица и заиста преиуменује.

У разговору за „Новости“, Ковачевић не може а да се не осврне на недавна дешавања у Аустралији када је најбољем тенисеру онемогућено да учествује на Аустралијен опену.

– То је све политика – уверен је наш саговорник.

– Уплашили су се да ће се и десети пут уписати као победник овог турнира, што би се сигурно и догодило да га нису отерали. Ово је незапамћен случај и нема никакве везе са спортом. Без обзира на све, Ноле ће за мене увек најбољи на свету, и када побеђује и када губи.

Ковачевић није сигуран да ли је Новаку Ђоковићу познато да је незванично добио булевар у Младенову, али би му било драго да та информација стигне до првог рекета света.

– Рођаци су ме фотографисали поред табле на кући, и знајући колико обожавам Нолета, направили су фотомонтажу, као да и он стоји поред сестриног унука и мене – објашњава нам Ковачевић порекло фотографије.

– Родбина ван граница наше земље је међусобно делила ту слику.

Младеновљани, али и њихови гости пролазећи Улицом кнеза Михајла, застану код броја 59, желећи да се фотографишу поред табле „Булевар Новака Ђоковића“.

Спрема билборд

После постављање табле, Ковачевић се спрема на још један подухват у Нолетову част.

Наиме, одлучио је да на кров куће остави билборд посвећен Новаку Ђоковићу.

– То ћу урадити када освоји 21. гренд слем турнир – најављује верни Нолетов навијач. – Већ сам разговарао са неким фирмама које ће то урадити, а на билборду величине метар са метар и по писаће: „Ноле, најбољи си свих времена“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here