Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštite životne sredine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, pokrenuo je 2009. godine Projekat pod nazivom „ZA ČISTIJE I ZELENIJE ŠKOLE VOJVODINE“, čije su aktivnosti usmerene na edukaciju i podizanje svesti dece i zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama (predškolske ustanove, osnovne i srednje škole uključujući i muzičke, baletske, umetničke, škole za decu sa smetnjama u razvoju, škole za obrazovanje odraslih, učenički domovi i privatne vaspitno-obrazovne ustanove).
skola
Od 2013. godine se u projekat priključio Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, u cilju razvijanja dela programa u okviru obnovljivih izvora energije.
Do sada je u projektu učestvovalo preko 300 vaspitno-obrazovnih ustanova što je više od polovine vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine, uz aktivno učešće velikog broja učenika i nastavnog osoblja.
U školskoj 2015/2016 godini škola „Dr Radivoj Uvalić“ je uzela učešće u Programu pored još 90 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola ,koje su se prijavile i dostavile izveštaje o realizaciji Programa. Najboljim učenicima i prosvetnim radnicima je u saradnji sa brojnim partnerima dodeljeno 15 nagrada.
škola Dr Radivoj Uvalić
Izleti u zaštićena područja u APV, ekološki kamp, seminar/edukacija iz oblasti zaštite životne sredine i druge nagrade, obezbeđene su uz pomoć brojnih partnera: Pokreta gorana Vojvodine, RECAN – fonda za povraćaj i reciklažu limenki, JP Nacinalni park „Fruška gora“, JVP „Vode Vojvodine“, JP „Vojvodinašume“
„Dostavljeni izveštaj komisiji Pokrajnskog sekretarijata svedoči o tome da smo uspešno realizovali sve planirane aktivnosti te pozvani na završnu manifestaciju svečanog proglašenja najuspešnijih učesnika programa i svečanu dodelu nagrada,koja se održala u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima 30.05.2016.godine .
U kategoriji srednjih škola osvojili smo drugo mesto. Osim diplome, dvadeset učenika naše škole osvojili su jednodnevni izlet na Frušku goru, a dva profesora seminar pod nazivom“ Interpretativna nastava“. Nagrada je potvrda i podstrek učenicima i nastavnicima za dalji rad.“ – izajavili su iz škole „Dr Radivoj Uvalić“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here