Бивалентна вакцина против ковида доступна у Бачкој Паланци

На вакциналном пункту у амбуланти “Стари град“ почела је вакцинација

Foto: Canva

Бачкопаланачки Дом здравља “Др Младен Стојановић” је ових дана добио одређену количину бивалентних вакцина против короне и у четвртак 05.01. је на вакциналном пункту у амбуланти “Стари град“ почела вакцинација.


Рад амбуланте “Стари град” је и даље непромењен: четвртком после подне, са пацијентима од 14 часова, а свим осталим радним данима пре подне: од 8 до 13 часова.

Нова бивалентна вакцина је, како су саопштили из Дома здравља „Др Младен Стојановић“, вакцина која садржи оригинални вухански сој и модификовани омикрон сој и примењује се као бустер доза вакцине код особа узраста 12 година и старијих али се нарочито препоручује особама старијим од 50 година, хроничним болесницима и особама са примарном или стеченом имунодефицијенцијом.

Бивалентна вакцина је направљена употребом технологије информационе РНК и даје се грађанима као бустер доза без обзира коју вакцину су претходно примили.

Из амбуланте позивају све заинтересоване грађане да се јаве на телефон 021/6040 207 како би добили све неопходне информације.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here