Заштита лица са менталним сметњама – изазови у раду

Саопштење за јавност Центра за социјални рад Бачка Паланка

Извор: Центар за социјални рад Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Дана 27. септембра у организацији Центра за социјални рад Општине Бачка Паланка одржана је трибина са темом „Заштита лица са менталним сметњама – изазови у раду“.


Трибина је одобрена од стране републичке Коморе социјалне заштите. Стручни радници Центра за социјални рад су, између осталог, примерима из свог практичног деловања представили проблеме са којима се суочавају када је у питању заштита лица са менталним сметњама и то њихова здравствена заштита и смештај у адекватну установу социјалне заштите.

Трибини су присуствовали представници покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, представници покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, представници Основног суда у Бачкој Паланци, представници установа за смештај корисника са територије АП Војводине и представници центара за социјални рад са подручја АП Војводине.

Сви учесници трибине су узели активно учешће и међусобно разменили своја искуства са циљем да се пракса и поступање у установама социјалне заштите и установама за смештај лица са менталним сметњама уједначи и унапреди, уз договор да се са овом и сличним темама поново окупе у још већем броју у наредном периоду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here