У Бачкој Паланци Дечија недеља обележена низом приредби и манифестација

Саопштење Општине Бачка Паланка

479
Извор: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Дечија недеља обележена је у школама и вртићима у општини Бачка Паланка, низом манифестација и приредби. Вера Жарковић, руководилац Одељења за друштвене делатности обишла је основне школе у општини Бачка Паланка поводом Дечије недеље, саопштено је из Општине Бачка Паланка.


Општина је и ове године определила средства за поделу пригодних поклона школама и вртићима.

– Унапређење услова за одрастање и образовање деце налази се у фокусу општине Бачка Паланка. Ми о малишанима причамо и размишљамо, не само током целе године. За седам година смо отворили седам вртића. Реконструишемо школе, градимо спортске сале, спортска и дечија игралишта. Субвенционишемо ђачки и студентски превоз, обезбеђујемо бесплатне уџбенике, ђачке и студентске стипендије и награђујемо најбоље ђаке. Деца су наша будућност – каже Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка.

Традиција Дечије недеље је веома дуга – на овим просторима се обележава од 1934. године, од 1987. године је на предлог организације Пријатељи деце Србије уведена у Закон о друштвеној бризи о деци. Од 2018. године се налази у Закону о финансијској подршци породици са децом, а одржава се под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију. Ове године, Дечија недеља била обележена под слоганом „ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“.

Дечија недеља посвећена је унапређењу подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем деца могу развијати све своје потенцијале. Ови циљеви се остварују непрестаним залагањем за заштиту, унапређење и промоцију дечијих права у нашем друштву. Ове године посебна важност посвећује се развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредност толеранције.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here