Игор Јурић: Изјаве људи блиских девојчици контрадикторне

"Тренутно присутна нада да се неко евентуалнно јави са захтевом за откуп".

Директор Центра за несталу и злостављану децу, Игор Јурић, изјавио је да је у случају нестанка девојчице Данке Илић тренутно присутна нада да се неко евентуално јави са захтевом за откуп. У току је четврти дан потаге за двогодишњом девојчицом Данком Илић, а нових трагова и даље нема.

Игор Јурић je изјавио да у случају нестанка девојчице Данке Илић, све околности које су довеле до овог нестанка буде сумњу, као и изјаве блиских људи девојчице које су контрадикторне, јер је у првом маху било тешко поверовати да је девојчица од две година могла да иде тако далеко да чак и полиција која је дошла врло брзо на лице места није могла да је пронађе.

Јурић: Сви из девојчицине близине сумњиви

„Ово је један врло специфичан случај пре свега због узраста детета, и с обзиром да је дете потпуно немоћно да нешто само уради онда се све своди на околину и људе у близини самог детета. Чини ми се да не постоји особа која је у близини, а да не буди сумњу. Не упирем прст ни у кога него објективно сагледавам чињенице које су тренутно актуелне и које говоре о томе да сумња мора постојати и да постоји због свих тих чињеница“, навео је он за Тањуг.

Јурић каже да је сама посета министра унутрашњих послова Братислава Гашића месту где је девојчица нестала, као и мотивација људи и припадника МУП-а на терену, показатељ колико се озбиљно ради на самом случају и колико је енергије и снаге уложено да се овај случај реши.

Нада да се неко јави са захтевом за откуп

„Сада, с обзиром на овај проток времена једину наду видим у томе да се неко евентуално јави са захтевом за откуп, да то буде можда нека могућност да можемо да видимо ову девојчицу живу, и неко евентуално чудо. Верујем у чуда, имам и гајим наду, али страх је и код мене и сигуран сам код великог броја грађана све већи“, оценио је Јурић.

Јединице полиције, ватрогасци, али и горска служба читаве ноћи и дана рашчишћавали су терен како би лакше могли да дођу у задњи део дворишта и провере да ли постоје неки трагови нестале двогодишње девојчице Данке.

Два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина из Београда и Новог Сада, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, синоћ су дошли у Бањско Поље, а министар полиције Братислав Гашић је јутрос стигао испред куће нестале девојчице.

Претходно су мини багером рашчишћавани двориште и терен око куће нестале девојчице од разног шибља и дрвећа како полиција не би превидела неки траг, речено је данас у Министарству унутрашњих послова. Полиција жели детаљно да прегледа терен, речено је у МУП-у.

Родитељи у полицији

Родитељи девојчице су били на разговору у борској полицији. Иако је обустављена претрага терена, наставља се интензиван оперативни рад ради утврђивања свих чињеница и околности нестанка детета. Полиција ће проверити базне станице и извршити вештачење мобилних телефона родитеља, како би се потврдило с ким су били у контакту у периоду када је девојчица нестала.

Подсећамо, на друштвеним мрежама се појавио видео снимак надзорне камере куће која се налази у близини места где је у 13:45 сати нестала Данка Илић.

На снимку се види аутомобил који журно пролази у 13:47 сати, а девојчица је нестала нешто пре тога, односно у 13:45, како је њена мајка изјавила.

Засад није познато да ли возач аутомобила има неких информација о нестанку девојчице, односно да ли је видео девојчицу с обзиром да се подудара време њеног нестанка и проласка возила.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here