Вучић: Предложићу Влади да размотри поновно увођење смртне казне

Подсетио је да је то предложио и након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" и у селима Дубона и Мало Орашје.

214
Izvor: Tanjug/SNS

Председник Србије Александар Вучић рекао је, коментаришући убиство двогодишње девојчице Данке Илић, да ће предложити Влади да се поново уведе смртна казна за најтежа кривична дела.

Александар Вучић је, коментаришући убиство двогодишње Данке Илић, рекао да ће предложити Влади, када буде формирана, да размотри сва питања и све препоруке Савета Европе у вези са поновним увођењем смртне казне за најтежа кривична дела.

„Својевремено сам се јавно залагао и замолио Владу Србије да размотри са Саветом Европе и свима другима да ли је могуће да поново буде уведена смртна казна, а да не претрпимо последице правне и политичке, да не будемо кажњени због тога“, навео је Вучић.

Додао је да су оправдања оних који су против смртне казне озбиљна.

„Ако једном направите грешку, и да се установи после 10 или 30 година да сте погрешили, то је много већи грех него да некоме дате мању казну“, истакао је Вучић.

Председник је подсетио да је то предложио и након масовних убистава у ОШ „Владислав Рибникар“ и у селима Дубона и Мало Орашје.

„Ја ћу то да поновим у писаној форми, чим се вратим из Париза упутићу Влади Србије, па кад формирају владу нека размотре, да ли ће ићи са таквим предлогом пред Народну скупштину са изменама и допунама Kривичног закона или не“, рекао је Вучић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here