IN MEMORIAM – Станко Ћане Шипка

Нека му је вечна слава и хвала!

Легендарни бачкопаланачки привредник, Станко Ћане Шипка, преминуо је у 95. години живота. На испраћају на кремацију, дана 06.04.2023, на Градском гробљу у Бачкој Паланци, од Станка су се опростили, његова родбина, многобројни пријатељи и колеге из његовог „Меркура“.

Станко Шипка је био запослен у Меркуру пуних 35 година. У периоду од 1972. до 1982. био је генерални директор у Меркуру, а овај период је у некадашњем бачкопаланачком модном гиганту био период највећег развоја. У периоду док је он је био директор, Мекур се позиционирао у тадашњој Југославији као највећи модни бренд. Излагало се на домаћим али и светском сајмовима, извозило се по целом свету, број запослених је растао. Тада је Меркур био појам узорне и успешне фабрике, а Станко је важио за једног од најуспешнијих директора у Југославији. Остало је запамћено да је у том периоду и Јованка Броз, супруга Јосипа Броза, волела да долази у Меркур како би за себе бирала женске модне ташне, а производи Меркура су често били и дипломатски поклони које су тадашњи политичари разнели по целом свету.

Нека му је вечна слава и хвала!

Ми смо имали ту част и задовољство да нам у марту 2021. године, у нашем студију буде гост Станко Шипка. Погледајте шта нам је том приликом рекао.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here