Incidenti u migrantskim centrima: Vojska pucala u vazduh

547
Foto: RTV (Branislav Ugrinov)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su u dva incidenta u migrantskim centrima, u Adaševcima i u Krnjači, vojnici pucali u vazduh, kako bi smirili situaciju.


On je naglasio da su vojnici upotrebili vatreno oružje za upozorenje, kako niko od migranata ne bi pobegao iz 24-oročasovnog karantina koji je određen za migrante dok traje vanredno stanje.

„To su bili događaji koji su u našoj zoni odgovornosti i razrešeni su najbolje moguće. Svako ko ne bude poštovao zakon biće zaustavljen u skladu sa zakonom“, rekao je Vulin za Tv Pink.

On je naglasio da Vojska Srbije striktno poštuje zakon, pravila službe, pravila stražarske službe, da se tačno zna kako se određene situacije rešavaju i tako se rešavaju.

„Svaki vojnik u vojsci zna da niko ne sme da mu otme pušku i da on ne sme da bude povređen“, naglasio je ministar.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Ističe da je Vojska Srbije maksimalno humana, da vodi računa o pravima ljudi koji se nalaze u njihovoj zoni odgovornosti, ali da neće dozvoliti da bezbednost vojnika bude ugrožena.

Podseća da vojska sa policijom sada čuva granicu zemlje, čuva zdravstvene ustanove, ustanove socijalne zaštite, migrantske centre…

„Vojska Srbije se svuda ponaša maksimalno odgovorno. Gde je vojska tu je red“, zaključio je on.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here