Исповест мајке дечака погинулог у пожару

Наводи да није тачно да је кобног дана њен бивши супруг отишао да помогне другом детету

ФОТО: Нова.рс

Мирослава М. (28), мајка страдалог дечака (2), који се угушио у кући у Бачком Петровцу, неутешна је након трагедије која ју је задесила. Како је испричала за Нова.рс, породицу је напустила јер ју је бивши супруг Растислав П. малтретирао и тукао. Наводи и да није тачно да је кобног дана њен бивши супруг отишао да помогне другом детету, већ је отишао у кафану и зато је њиховог сина оставио самог у кући.


„Он је мене назвао и мртав-хладан ми је рекао: „Дете нам је мртво, мислим да се угушило“. Он је отишао у кладионицу и оставио дете само, видели су му бицикл испред локала. Био је припит када сам га видела јуче након трагедије. Нас двоје смо живели заједно, иако смо се судски развели 2018. године и њему су припала деца јер је он имао везе у полицији. Али живели смо заједно до пре месец дана“, почела је своју причу Мирослава.

Она је испричала да је често трпела насиље од свог бившег супруга, као и да је он сам звао полицију и причао да она њега малтретира.

„Тукао ме је када је био пијан, а често није ни био код куће.. А онда је он звао полицију и говорио како ја правим проблеме.. Видела сам децу пре два викенда и био је договор да ћу овог петка узети поново децу. Најстарије дете је било на школском маратону, средње дете је било код његове тетке, а најмлађе је остало само у кући у Бачком Петровцу. Тетка је била на ушивању са повређеним дететом, које се повредио на маратону, док је он био у кафани и оставио најмлађег сина самог у кући“, прича ова мајка.

Подсетимо, малишан се прекјуче угушио од последица пожара, а како се сумња ватру је изазвала шерпа која је остала на укљученом шпорету.

„Неки причају да је Растислав оставио укључен шпорет, док неко каже да је дете укључило. То не могу знати, мени полиција не жели да каже да ли су пронашли моје дете у кревету или на поду… Организовала сам сахрану, 4.10. је у 14 часова, јавила сам и тетки мог бившег супруга“, испричала је потресена мајка.

Трагедија је и раније задесила ову породицу, а несрећна мајка је своје прво дете родила мртво. Како каже, она је дете разведених родитеља, као и њен бивши супруг, те није желела да и њена деца прођу тако.

„Сваки пут сам попустила и враћала му се“, каже она.

Наводи и да планира да након сахране судски тражи децу назад. Сређује собу, јер је Центар за социјални рад правио проблем јер није имала кревет за свако дете понаособ. Како каже, иако нису све тражене услове имали код оца, ипак су њему припала деца.

„И физички и психички ме је злостављао. Били смо у комуникацији у последњих месец дана због деце, само када је био трезан. А када је био пијан претио ми је и говорио како деци не треба нико осим оца, како мајку немају и како ће ме стрпати у затвор ако се не удаљим од деце. Испало је да сам ја њега тукла, ја овако мала и мршава, а он има два метра“, испричала је мајка страдалог малишана за Нова.рс.

Како је тачно дошло до пожара у ком је настрадао двогодишњи дечак полиција би требало да утврди истражним радњама. Оно што је до сада извесно јесте да је ватрена стихија захватила целу кућу ове породице, а да је пожар букнуо највероватније у кухињи због шерпе која је остала на упаљеном шпорету. Дечак је у тренутку ватрене стихије био сам у кући, односно отац с којим је живео је изашао.

Полиција је привела оца страдалог дечала, Растислава П., због сумње да је учинио тешко дело против опште сигурности, а тужилаштво испитује све околности случаја.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here