Мушкарцу из Товаришева пет година за силовање малолетнице

Пресуда се односи на догађај који се збио у августу 2020. године

Фото: Getty images

Синиша Сомборац (42), с пребивалиштем у Товаришеву, окривљен за силовање девочице од 15 година, осуђен је, првостепеном пресудом, на пет година затвора пред већем судије Сање Берак, новосадског Вишег суда.


Пресуда се односи на догађај који се збио у августу 2020. године. Окривљени је дужан да надокнади трошкове кривичног поступка.

На основу Закона о посебним мерама за спречавање вршења кривичних дела против полне слободе према малолетним лицима, према окривљеном ће се спровести низ посебних мера. Он ће се након издржане казне морати обавезно јављати Полицијској управи у Новом Саду као и Управи за извршење кривичних санкција.

Такође, изречена му је забрана посећивања места на којима се окупљају малолетна лица (вртићи, школе…). Обавезан је да посећује професионална саветовалишта и установе, као и да обавештава о промени пребивалишта, боравишта, радног места и путовањима у иностранство.

Наведене мере спроводиће се најдуже 20 година, али после истека сваке четврте године од почетка примене посебних мера, суд ће по службеној дужности одлучити о потреби њиховог даљег спровођења.

По правоснажности пресуде, од окривљеног ће се узети ДНК узорак за добијање ДНК профила, а за потребе вођења регистра о лицама осуђеним за кривична дела против полне слободе извршена према малолетним лицима, навела је јуче за „Дневник„ Јелена Остојин из новосадског Вишег суда.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here