Наставља се суђење родитељима дечака масовног убице

Питања могу да поставе и родитељи жртава

Фото: 021.rs

Изношењем одбране настављен је кривични поступак против родитеља дечака, који је 3. маја у Основној школи „Владислав Рибникар“ убио девет вршњака и чувара, а ранио још шест особа.


Тужилаштво наставља са постављањем питања првоокривљеном Владимиру Кецмановицу, а питања ће моћи да поставе и родитељи убијене деце, јер је Суд прихватио да им се укине статус сведока и да као оштећени могу да присуствују рочишту, преноси РТС.

У овом поступку, суди се и мајци Миљани Кецмановић, као и власнику и инструктору стрељане. Суђење се, одлуком Суда, обавља без присуства јавности.

Оптужена Миљана Кецмановић дошла је са слободе у пратњи својих адвоката, док је њен супруг у притвору од 3. маја прошле године.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности.

Дечак К. К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на ученике и чувара школе из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here