У парници против Кецмановића сведоче чланови породица убијене деце

Испред највеће суднице у Палати правде окупили су се чланови породица жртава, али и породице убијених у масакру у Малом Орашју и Дубони.

Фото: N1

У Вишем суду у Београду данас би требало да се сведочењем оштећених настави суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дечака који је 3. маја у Основној школи „Владислав Рибникар убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.


Испред највеће суднице у Палати правде окупили су се чланови породица жртава, али и породице убијених у масакру у Малом Орашју и Дубони.

Суђење за злочин у школи „Владислав Рибникар“ почело је у октобру, када је закључено припремно рочиште, а крајем децембра сведочили су чланови породице убијених, породице Божовић, Чикић, Мартиновић, Аћимовић и Влаховић.

Тада је сведочење започела и Нина Кобиљски чија ћерка је убијена, и требало би да она данас настави сведочење након чега ће причати и њен супруг, а затим и чланови породица осталих убијених.

Тужбу је поднело укупно 27 тужилаца, односно чланова породице жртава масакра, а тужени су малолетни К.К. и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Овом тужбом је затражена и новчана рента односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови – и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је како се сумња К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Суд је у овом случају прихватио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Такође, води се и парнични поступак који су против Кецмановића, школе у којој се десио масакр и државе Србије и ту тужбу су поднели чланови породице Дукић чија је ћерка тог тада убијена.

Наставница историје која је тада тешко рањена недавно је такође поднела тужбу против родитеља малолетног К.К.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here