Повређено осморо деце и четворо одраслих из Србије у удесу у Бугарској

Одређен притвор возачу аутобуса

Foto:Screenshot/BG Voice//Nova.BG

СТАРА ЗАГОРА – Осморо деце и четворо одраслих повређени су у саобраћајној несрећи у Бугарској, када се аутобус из Србије, који је превозио децу и одрасле фолклорног ансамбла Ју-Лира из Батајнице, преврнуо на аутопуту Тракија, саопштила је бугарска полиција.


Како преноси „dnevnik.bg”, у болницу у граду Стара Загора је довезено 17 деце. „Најмлађе дете има шест година, најстарије 17 година. Три детета имају модрице и огреботине, и они су ишли на снимање ради постављања тачне дијагнозе. Једном одраслом мушкарцу биће неопходно ампутирати ногу”, рекао је за Старозагорски радио директор локалне болнице Јовчо Јовчов.

Заменик главног секретара Министарства унутрашњих послова навео је и да је једно дете теже повређено.

Аутобус је у Бугарску ушао 7. августа и у њему је било 49 путника, већином деце. Они су били на смотри фолкора на Црном мору у Сунчевом Брегу, а у недељу су се враћали у Србију.

Жена која је путовала аутобусом рекла је за „Би-Би-Си” да је један отац питао возача да дете, коме је позлило у путу, седне напред. Према њеним речима, у покушају да спусти предње седиште, возач је на тренутак изгубио пажњу и тако ненамерно скренуо удесно. Десет километара раније аутобус је стао да се одмори и да возач није био уморан, додала је она, преноси Тањуг.

На место несреће отишао је и вршилац дужности министра здравља Бугарске Асен Меџидијев, који ће данас испред болнице „Стојан Кирковић” у Старој Загори обавестити јавност о стању повређених.

У недељу увече, амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић изјавио је за Танјуг да ће отправница послова амбасаде Србије данас пре подне посетити повређену децу и видети шта амбасада Србије може да учини.

Како преноси „Euronews Srbija“, возачу српског аутобуса који је превозио 49 путника у тренутку када је дошло до саобраћајне несреће на ауто-путу Тракија, одређено је задржавање у трајању од 24 сата, саопштила је бугарска полиција, преноси btvnovinite.bg. Из бугарског МУП-а додају да су тестови возача аутобуса били негативни на алкохол и дрогу. С друге стране, бугарско тужилаштво је на конференцији за медије саопштило да је до несреће највероватније дошло због људске грешке. Истражитељи сматрају да је возач аутобуса из неког разлога изгубио концентрацију, због цега је аутобус слетео са пута у јарак и нашао се у њему.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here