Преврнула се цистерна са сумпорном киселином на Иришком венцу

Излила се нафта, повређен дечак

Фото: НП Фрушка гора

Kамион са цистерном преврнуо се јутрос на Иришком венцу, у смеру ка Руми.


Еuronews Србија преноси да је у камиону, на месту сувозача био тринаестогодишњи дечак, који је лакше повређен и превезен у Дечју болницу у Новом Саду.

У Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине су потврдили да је примљен дечак са лакшим телесним повредама и да је након лекарске помоћи пуштен кући.

У МУП-у кажу да се у Парагову код Новог Сада, на путу Рума – Нови Сад, јутрос око 8.05. сати преврнула цистерна са сумпорном киселином.

На лицу места су припадници полиције, Сектора за ванредне ситуације који решавају проблем изливене нафте по путу.

Увиђај је у току, а више детаља о несрећи биће познато након што буде завршен. Саобраћај је обустављен, а возачи се усмеравају на алтернативне правце.

Помоћник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, из Сектора за инспекцијске послове, Немања Ивановић, рекао је за Euronews Србија да није било истицања сумпорне киселине из преврнуте цистерне.

„Из резервоара је истекло око 100 литара нафте, али је највећи део задржан на путу. Шума Националног парка Фрушка гора није угрожена. Екипе „Војводинапута“ су на терену и насипају песак како би упио просуту нафту. У току је и претакање сумпорне киселине у другу цистерну, како би се избегли могући инциденти када почне подизање преврнутог камиона. Очекујем да ће у наредних неколико сати све бити завршено“, рекао је Ивановић за Euronews Србија и додао да су инспектори на терену од јутрос у 9 сати.

Осим њих, полиције и ватрогасаца, на терену је чуварска служба Националног парка Фрушка гора.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here