Saslušan osumnjičeni za ubistvo majke u Bačkoj Palanci

5928
Фото: Canva

Srđanu P. (28), koji se sumnjiči da ubio sekirom svoju majku Slavojku (54) iz Bačke Palanke, određen je pritvor do 30 dana.


„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, odredio mu je pritvor iz razloga uticaja na svedoke i uznemiravanje javnosti“, kaže Jelena Ostojin, portparol novosadskog Višeg suda. Zločin se dogodio u porodičnoj kući, najverovatnije u noći između srede i četvrtka, u ulici Šumska, u Bačkoj Palanci.Ona je bez znakova života ležala u krevetu, a na glavi je imala povrede. Tokom policijskog uviđaja u pomoćnoj prostoriji kuće pronađena je krvava sekira, a policija u Bačkoj Palanci uhapsila je meštanina Srđana P. (28), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

Majka i sin živeli sami, otac radi u Nemačkoj

Komšije u Šumskoj ulici pričaju da su majka i sin živeli sami u kući, jer je Slavujkin muž, a Srđanov i Slađanin otac Ljubiško, već duže na radu u Nemačkoj.

– I Srđan i Slađana bili su baš vezani za majku. Pogotovo Srđan, koji joj nikad neku ružnu reč nije uputio, niti smo ih ikad čuli da se svađaju. Doduše, u poslednje vreme slabo smo ga viđali na ulici, bio je nekako povučen i delovalo je kao da je imao nekih problema sa živcima – kaže nam jedna od komšinica.

Srđan je bio odličan đak u osnovnoj i u srednjoj školi, počeo je da studira u Subotici, ali je, tvrde komšije, iznenada, posle nekoliko meseci, napustio studije i vratio se u Bačku Palanku.Tokom uviđaja je, kako nezvanično saznajemo, samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on ubistvo nije počinio.

To je u proteklih sedam dana drugo ubistvo majke. Prethodno je u Kovinu uhapšen Miljan D. zbog sumnje da je ubio svoju majku Stanojku.

Ljubiško i Slavujka su sa decom izbegli ratnih devedesetih godina iz Zapadne Slavonije u Hrvatskoj. Kupili su kuću u Bačkoj Palanci i tu zasnovali svoj novi dom.

– Ljubiško već nekoliko godina radi u Nemačkoj. Izuzetno je vredan čovek i privržen svojoj porodici. Javio je da je krenuo ovamo, čim je čuo za tragediju – kaže komšija.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 


Pogledaj: Novi detalji ubistva u Bačkoj Palanci

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here