Vozač koji je usmrtio ženu u Obrovcu još uvek u bolnici, tužilaštvo odredilo pritvor

Još uvek se čekaju rezultati analize na alkohol i druge nedozvoljene supstance. Kolika kazna preti vozaču?

7491

BAČKA PALANKA: Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedelju (05.12.) u Obrovcu, kada je vozač automobila marke Volkswagen (L.J.), ogromnom brzinom udario ženu, koja je stradala na licu mesta, oglasio se javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Opštine Bačka Palanka, Milan Knežević.


„Uviđajem je rukovodila zamenica javnog tužioca Milica Đokić i tom prilikom, a u skladu sa zakonom, uzete su u obzir sve okolnosti ove saobraćajne nezgode. Da li je vozač L.J. bio pod dejstvom alkohola ili nakrotika, još uvek ne znamo, jer se te analize trenutno rade na Institutu za sudsku medicinu. Ono što je važno napomenuti, jeste da je vozaču određen pritvor i čim se završi njegovo bolničko lečenje, biće zadržan“.

Kako dodaje Knežević, L.J. je zadobio teške povrede pluća i nalazi se na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Kada su u pitanju kaznene odredbe u ovom slučaju, javni tužilac ističe da je tako nešto za sada još uvek nepoznato jer se i dalje utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

„U slučaju da predmet ostane u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Bačkoj Palanci, a to će biti ako se utvrdi da vozač nije bio pod dejstvom alkohola ili drugih nedozvoljenih supstanci, maksimalna kazna zatvora je osam godina. Ako ipak predmet pređe u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, maksimalna kazna zatvora je 12 godina“, dodao je Knežević.

POGLEDAJ:

Teška nesreća u Obrovcu. Kolima ubio ženu, pa se „zakucao“ u banderu

Da podsetimo, vozač automobila marke Volkswagen (L.J.), ogromnom brzinom udario je ženu koja je prelazila put na pešačkom prelazu, a potom je izgubio kontrolu i udario u betonsku banderu pored puta. Pedesettrogodišnja (I.P.) je stradala na licu mesta a kako saznajemo ona je bila zaposlena u TŠ „9.maj“ u Bačkoj Palanci. Svedoci kažu da je prizor bio jeziv, i da je telo nastradale žene letelo više desetina metara, što svedoči o velikoj brzini vozila. Vozač (27) je zadobio teške telesne povrede, a njegov suvozač star 17 godina lakše.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here