Za utapanje desetogodišnjaka u bazenu u Odžacima niko neće odgovarati

Tragedija na bazenu, koja je Odžake zavila u crno, dogodila se 13. juna u popodnevnim satima

382
Foto: Dnevnik.rs

Za utapanje desetogodišnjeg B.P. iz Odžaka niko neće odgovarati, piše list “Dnevnik”.


Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila 13. juna na gradskom bazenu, prema saznanjima „Dnevnika“, ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno bilo kakvo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti i zbog toga neće biti preduzeto krivično gonjenje.

Takođe, odbačena je i krivična prijava protiv osmogodišnjeg dečaka za koga se sumnja da je gurnuo u bazen dve godine starijeg drugara, jer je dete krivično neodgovorno ako je mlađe od 14 godina.

Tragedija na bazenu, koja je Odžake zavila u crno, dogodila se 13. juna u popodnevnim satima, a telo nesrećnog desetogodišnjaka pronađeno je na dnu olimpijskog bazena nešto posle 22 časa.

Kao što smo tada pisali, iako kupališna sezona još nije bila otvorena, dva dečaka su neopaženo ušli na bazen, koji je bio zatvoren za posetioce. Pretpostavlja se da je nesrećnog mališana, u igri, u vodu gurnuo njegov osmogodišnji drug.

Prema rečima meštana, ovoj tragediji je prethodilo niz nesrećnih okolnosti. Jedna od pretpostavki je da su se dečaci provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, dok je druga pretpostavka da su preskočili žičanu ogradu jer je, kako su nam rekli dan nakon tragedije, ograda na jednom delu toliko niska da su je dečaci mogli veoma lako preskočiti.

Takođe, prema rečima žitelja Odžaka, obezbeđenje je smešteno na drugom kraju bazena, međutim radnik obezbeđenja je u jednom momentu otišao do toaleta.

– Moguće je da se baš u tom trenutku dogodila nesreća – rekao je tada sagovornik “Dnevnika” i dodao da je radnik obezbeđenja gluvonemo lice.

Za ovu veliku tragediju se saznalo kada je dečakov otac, nešto pre 22 časa, prijavio nestanak deteta policiji, koja je zajedno s građanima koji su se zatekli u centru Odžaka krenula u potragu za mališanom.

Nažalost, potraga je veoma brzo okončana, a telo nesrećnog desetogodišnjaka pronađeno je na dnu bazena.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here