„Зар је мој син морао да погине да би надлежни исекли каблове?“

"Пријава да изађу да регулишу жичане каблове под напоном поднета је 27 пута, али нису имали времена – све док мој син није настрадао"

Малолетни дечак A.M. (13) из Бачке Паланке настрадао је у понедељак увече од последица струјног удара током игре са вршњацима. У потресној исповести, отац преминулог дечака, Горан Мијаљковић наводи да га је за несрећу обавестио друг његовог сина, али и да су више пута контактирали надлежне службе због каблова који више са бандере, а због којих је страдао малишан.


Тело сина видео је како непомично лежи поред бандере у Доситејевој улици, недалеко од куће, а око дечака су биле екипе Хитне помоћи.

„Све су учинили, 45 минута су покушавали да га реанимирају на моје очи, али није имало шансе. Осећам се јадно, немоћно. Мој син је настрадао на правди Бога јер надлежне службе нису радиле свој посао“, наводи потресени отац.

Каблови под пуним напоном висе са бандера још од суперћелијске олује која је захватила нашу земљу 19. јула.

„Комшија испред чије се куће све одиграло је још 19.07. поднео надлежним службама захтев да дођу и склоне жице које је невреме покидало. Нико се није појавио. Међутим, док су лекари покушали да оживе мог сина, они су секли те каблове. Па, зар је мој син морао да настрада да би они урадили свој посао? Зар је било ко морао да погине како би се осећали безбедно? Пријава да изађу да регулишу жичане каблове под напоном поднета је 27 пута, али нису имали времена – све док мој син није настрадао“, говори отац за наш портал.

Горан наводи да му је изузетно тешко пало када је морао да оде у Нови Сад, на Институт за судску медицину како би преузео тело свог сина.

„Супруга и ја смо јако лоше, покушавамо да смиримо и децу. Имамо још једног сина, малу девојчицу и ћерку која је годину дана старија од сина чије смо тело донели кући. Сви смо потресени, па чак и деца која су се играла са нашим сином. Покушали су и они да га спасу, али нико није успео. Живот је био пред њим. Волео је фудбал, пецање, своје другаре. Био је баш весело дете пуно живота…“, рекао је наш саговорник.

Наш саговорник наводи и да је ово друга трагедија за десет дана у њиховој породици. Односно, 22. јула, у току невремена насталог услед олује, погинуо је З. Ж. (66), иначе деда малишана.

„Покушао је да склони кабл који је пао у двориште његове куће и погинуо је на лицу места од струјног удара. То је иначе теча моје супруге. Страшно је шта смо доживели, ово је туга која је немерљива, бол која ме разара“, каже кроз сузе отац.

Отац је навео да ће се сахрана његовог сина догодити данас, у среду (02.08.), на Градском гробљу у Бачкој Паланци.

„Не могу да верујем да је отишао да се игра, а да ћу га испратити на вечни пут због туђе неодговорности. Зар да ја сина испратим у гроб? Зар да дете које је било на почетку живота тако завржи. Јој, Боже…“, каже скрхани отац.

Мештани Доситејеве улице наводе да је дечак настрадао испред напуштене куће своје баке која више не живи у тој кући.

„Деца из свих околних улица се играју данима у тој улици, трче и јуре се. Ту је и неки као спомен паркић, наспрам те куће. Деца су се то вече играла јурке по плацу и улици, а како су малишани испричали, дечак је највероватније случајно ухватио кабл, када га је одједном ударила струја. Почели су да вичу и дозивају помоћ, брзо је и Хитна дошла, али ништа се није могло. Каблови од струје су били свуда по путу, синоћ су тек то санирали“, каже једна старија мештанка за наш портал.

Мајка се опростила од сина

И неутешна мајка Ивана Мијаљковић, потресним речима, опростила се од настрадалог сина. „Сине мој, очи моје лепе. Анђеле мој, почивај у миру. Са собом си однео и мене, увек ћемо те волети“, навела је мајка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here