Ко и колико је до сада добио помоћи за штету из јулских олуја? – Списак житеља општине Бачка Паланка

Списак житеља општине Бачка Паланка којима је до сада исплаћена помоћ за штете настале у јулским олујним невременима

Министарство за јавна улагања је дана 30. јануара 2024. године објавило спискове исплаћене помоћи корисницима оштећеним у невремену услед дејства јаког олујног ветра, града и кише у току јула 2023. године. Како се наводи у министарству ови спискови ће се ажурирати након нових исплата за новообрађене предмете.


Општина Бачка Паланка је у два олујна невремена, 19. и 21. јула прошле године, претрпила огромну штету. До средине августа прошле године било је пријављено 5.723 штета на кућама и објектима. Огромна штета је причињена и пољопривредним усевима, а до 15.08.2023. године је стигла 791 пријава.

Исплате помоћи за штете на приватним објектима

Због великог интересовања грађана општине Бачка Паланка за исплату одштета, БАП ВЕСТИ су проверавале коме и у ком износу је Министарство за јавна улагања исплатило помоћ за штете.

До 30. јануара, помоћ је исплаћена за 257 житеља општине Бачка Паланка. На збирном списку по општинама предњаче Нови Сад (1358), Краљево (710), Шид (591) …

Како сазнајемо Градска управа за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове Града Сремске Митровице је обавестила јавност да је у потпуности извршена исплата државне помоћи за породичне стамбене објекте на територији тог града.

Исплаћене штете физичким лицима по градовима и општинама на дан 30.01.2024. године

КЛИКНИ НА ЛИНКОВДЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ СПИСАК ИСПЛАЋЕНИХ КОРИСНИКА ПОМОЋИ на територији општине Бачка Паланка

Како сазнајемо из Општине Бачка Паланка, велики број предмета за исплату помоћи је још у процедури и у наредном периоду се очекује да ће бити обрађени и прослеђени на исплату код Министарства за јавна улагања.

За сада Министарство за јавна улагања није исплаћивало помоћ за стамбене заједнице (зграде) са територије општине Бачка Паланка.

Како наводи Министарство за јавна улагања сви Спискови ће бити ажурирани у складу с динамиком достављања решења о додели државне помоћи Министарству за јавна улагања од стране јединица локалне самоуправе.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here