Јавни позив за грађане за уградњу соларних панела

За преостале три мере енергетске санације Општина Бачка Паланка определила је 2 милиона динара

Foto: Canva

Комисија за спровођење поступка доделе средстава за бесповратно суфинансирање активности на унапређењу енергетских својстава стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији општине Бачка Паланка обавештава заинтересоване грађане да ће дана 05.11. расписати Јавни позив за суфинансирање уградње соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара,циркулационих пумпи, термостатских вентила и делизеља топлоте на територији општине Бачка Паланка за 2022. годину.


Јавни позив ће трајати у периоду од 05.11, закључно са 25.11, а обухвата:

  1.  набавку и уградњу соларних панела, инвертера и пратеће инсталације за породичне куће за производњу електричне енергије за сопствене потребе, уградње двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије, и израде неопходне техничке документације и извештаја извођача радова на уградњи соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије који су у складу са законом неопходни приликом прикључења на дистрибутивни систем. Снага соларних панела не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена у рачуну за утрошену електричну енергију, а максимално до и једнако 6
    kWi остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије и прикључење на дистрибутивни систем у складу са Прилогом 4 из Јавног позива;
  2. уградњу електронски регулисаних циркулационих пумпи за породичне куће, пумпи;
  3. опремање система грејања са уређајима за регулацију и мерење предате количине топлоте објекту (калориметри, делитељи топлоте, баланс вентили) за станове и стамбене зграде.

Домаћинства (за породичне куће и станове) и стамбене заједнице не могу да конкуришу за више од једне мере енергетске ефикасности из овог одељка.

Укупно средства које Општина Бачка Паланка заједно са средствима Управе за подстицање и унапређење енергетске ефикасности Републике Србије додељује путем
овог конкурса износеза меру из одељка И. став 1. тачка 1) Јавног позива 1.600.000,00
динара а за мере из одељка И. став 1. тач 2) и 3) Јавног позива 400.000,00 динара.

Како конкурисати?

Конкурсна документација за Јавни позив може се преузети на интернет страници
Општине Бачка Паланка (https://backapalanka.rs/), или у канцеларијама број 14, 26, 33а и 36 радним даном од 10:30 до 12:30.

Пријава се предаје лично на писарници Општинске управе општине Бачка Паланка (канцеларија број 17а – приземље у згради општине Бачка Паланка), или препоручено поштом на адресу:

Општина Бачка Паланка,
улица Краља Петра Првог број 16,
21400 Бачка Паланка

За све додатне информације и обавештења у вези Јавног позива можете се обратити на контакт телефоне:

021/210-1156,
021/210-1151,
021/210-1169
021/210-1141

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here