Бачкопаланчани дошли у општину да разговарају са Шушницом, он се није појавио

Нови протест вечерас у 19:00 часова

Фото: 021.rs

БАЧКА ПАЛАНКА – Неколико активиста и мештана Бачке Паланке појавили су се јутрос испред општине желећи да разговарају са председником општине Браниславом Шушницом, пише портал 021.rs.


„Ми смо хтели да се лично обратимо Шушници, али из мистериозних разлога он се ни данас није појавио на послу, тако да се ми питамо где иду наше паре“, рекао је новинарима мештанин Горан Јатић.

Неколико службеника општине и функционера ушло је у зграду општине, упркос присуству грађана. Како јавља репортер 021.rs, на лицу места је било више десетина полицајаца због најављене блокаде, чији термин није објављен.

Грађани који су се рано јутрос појавили испред општине, позвали су грађане Бачке Паланке и све који желе да их подрже да се и данас у 19 часова окупе на протесту, где ће још једном поновити своје захтеве и предочити даље кораке.

Протести се настављају након што врх локалне власти није поднео оставке у петак до 10 часова, што је био захтев мештана незадовољних реакцијама надлежних након јулских олуја.

Подсетимо, незадовољни Бачкопаланчани, након смрти тринаестогодишњег дечака,од струјног удара, већ данима траже смену чланова општинског Штаба за ванредне ситуације, те оставку председника општине Бранислава Шушнице, али и његовог заменика Мите Лачанског, те директора ЈП „Стандард“ Мирослава Сићевића.

Протести су почели након реакције председника општине Бранислава Шушнице који је на питање о уклањању каблова викао на новинарку.

Грађани су на протестима изнели и низ оптужби за лоше реаговање локалних служби на санирање последица олује. Они су причали и о другим нагомиланим проблемима у Бачкој Паланци, а за које криве локалну власт. Грађани су медијима испричали и да су многи од њих добили претње и уцене због учешћа на протестима.

Они су и масовно потписали и кривичну пријаву која позива на кривичну одговорност једног или више лица за која постоји основана сумња да су извршила кривично дело изазивање опште опасности, као и друга кривична дела. Кривична пријава је предата Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here