Чавић: Наставак изградње гасне мреже почеће ове године

Председник Скупштине општине Бачка Паланка, Милан Чавић најавио је и скоро решавање питања "Меркура"

БАЧКА ПАЛАНКА – На 47. седници Скупштине општине Бачка Паланка одборници су усвојили Одлуку о наставку изградње дистрибутивне гасне мреже на територији општине Бачка Паланка као и Закључак о доношењу Програма гасификације општине Бачка Паланка. 


Дан раније, ове одлуке усвојили су већници Општинског већа, а председник Скупштине општине Бачка Паланка, Милан Чавић наводи да је ово важан корак за читаву општину Бачка Паланка.

„Од 2009. године траје процес гасификације и остало је доста насељених места која немају гас. Сада ће, убрзо након потписивања уговора о пословно-техничкој сарадњи између „Србијагаса“, Општине Бачка Паланка и стратешког партнера ДОО „Бобар Бешка“, наставити радови на изградњи дистрибутивне гасне мреже. То ће свакако побољшати квалитет живота становницима општине на селима“, рекао је Чавић.

Он додаје да ће убрзо уследити потписивање уговора о сарадњи, након тога следи допројектовање, јер се, како каже, од 2009. мењао Закон о планирању и изградњи, те је неопходно урадити измене пројекта. Радови на наставку изградње гасне мреже почеће, истакао је Чавић, током ове године.

На данашњој седници такође усвојена је и Одлука о измени и допуни Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације блокова 12 и 51 у Бачкој Паланци – Меркур. У питању је техничка измена, тачније стављање Плана из 2011. ван снаге, а све са циљем наставка решавања и питања некадашње успешне фабрике „Маркур“.

„Постоји још један део парцеле у овом делу, који ће бити пребачен у власништво Општине Бачка Паланка, а након тога се стичу услови да се коначно реши питање „Меркура“, рекао је председник Скупштине општине Бачка Паланка, Милан Чавић додајући да ће и то „бити решено ускоро“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here