Чавићево објашњење o избацивању Браниславе Татић са свечане седнице

Поводом избацивања активисткиње Браниславе Татић са свечане седнице Скупштине општине Бачка Паланка

Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка, је поводом избацивања активисткиње Браниславе Татић са свечане седнице Скупштине општине Бачка Паланка, за РТВ БАП дао изјаву коју преносимо у целости. Да подсетимо, Бранислава Татић је једна од сталних учесница протеста за смену Бранислава Шушнице и осталих одговорних за смрт тринестогодишњег детета који је стадао 12 дана након другог олујног невремена од струјних каблова уличне расвете.


Изјава Милана Чавића

„Свечаној седници Скупштине општине Бачка Паланка могу да присуствују сви грађани. Тако је увек било и тако ће увек бити.

Када су људи улазили у хол Градског биоскопа, где се одржавала свечана седница, ја сам, као и сваке године до сада, дочекивао грађане и госте који су нам долазили и са свима сам се поздрављао. У моменту када је госпођа пришла мени и питала да ли може да уђе унутра, наравно да сам одговорио да може уђе, јер то је седница отворена за све грађане општине Бачка Паланка. Она је држала у руци телефон на шта ја нисам обраћао пажњу. Након тога, госпођа је прошла поред мене и кренула је ка улазним вратима у велику салу биоскопа где је била гужва. Одједном, док сам се ја поздрављао и даље са гостима који су пристизали, чула се нека галама, где је госпођа почела да гура једног члана нашег Већа и почела да виче „Немојте ме тући“. У првом моменту сви смо остали у шоку, шта се дешава и хтели смо да смиримо ситуацију и смиримо госпођу како не би ескарило. Али, госпођа је почела да се баца и да иде на друге госте који су долазили и заиста, онда смо видели да је то све било исценирано и да нема смисла да се један такав скуп угрози и госпођа је спроведена напоље до улазних врата. Ту је било заиста много људи који су сви сведоци да нико никога није ту тукао и да нема речи о било ком физичком насиљу. Да је то, нажалост, испоставило се, покушају манипулације и покушај да на један јако ружан начин, на који сте ви узели телефон и покушали да снимате не знам шта, хтели да исценирате и ту свечану седницу претворите у неки свој циркус зарад неких ваших политичких поена.

Заиста сматрамо да је то јако ружан повод. Да на свечаној седници дођете до те идеје, да покушате то да урадите. Имате господо кампању која долази. Имате много начина где можете да своје политичке програме и шта год ви замислите искажете то на политичкој сцени а не на овако један ружан начин где смо додељивали Октобарске награде најзначајним добитницима општине Бачка Паланка за ову годину.


Активисткиња избачена са доделе Октобарских награда (ВИДЕО)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here