ЈКП Комуналпројект: Апел грађанима да чувају еко чесму у Младенову

"Сензорске чесме које су инсталиране у Младенову су технолошки напредне и захтевају пажљиво руковање како би остале у добром стању"

Извор: ЈКП Комуналпројект

Становници Младенова неколико година уназад немају исправну воду за пиће, те је за потребе грађана раније изграђена еко чесма у центру насеља. Како тврде становници Младенова, од три чесме само једна је у функцији, а простор око чесме, кажу, не одржава се чистим.


За одржавање еко чесме надлежно је Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ ком су се грађани и обратили. Тим поводом ЈКП „Комуналпројект“ издало је саопштење за јавност.

Саопштење преносимо у целости:

„У вези са еколошком чесмом у селу Младеново, важно је истаћи да је ова чесма од кључног значаја за локалну заједницу. Њена сврха је обезбедити приступ чистој води, чиме доприноси здрављу и квалитету живота свих становника.

Током времена, примећено је да се чести кварови и оштећења дешавају на овој чесми. Ова ситуација утиче на функционалност и поузданост уређаја, што може негативно утицати на способност чесме да испуњава своју сврху. Такође, примећено је да су сензори на чесми намерно оштећивани, што додатно компликује ситуацију.

Сензорске чесме које су инсталиране у Младенову су технолошки напредне и захтевају пажљиво руковање како би остале у добром стању. Сваки сензор чини део скупог система, а трошкови замене и поправке се повећавају са сваким инцидентом оштећења.

Зато је важно да сви имају разумевања за значај и осетљивост ових уређаја. Кроз заједнички труд да се чесма очува и користи на правилан начин, можемо обезбедити да овај вредан ресурс и даље служи заједници и да омогући приступ чистој води. Анализа и свест о тренутном стању су кључни како бисмо донели одлуке које ће осигурати дугорочно очување ове важне чесме за добробит заједнице.

Свака чесма је драгоцени део наше општине. Молимо вас да активно допринесете очувању чесме тако што нећете писати графите по њој, нећете бацати смеће и пажљиво ћете се односити према сензорима. Ваша брига помаже да наш град остане леп и чист за све нас“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here