Како је прослављена храмовна слава у Пивницама

Празник Успења Пресвете Богородице - Велика Госпојина

Фото: Епархија бачка

ПИВНИЦЕ – У навечерје празника Успења Пресвете Богородице, вечерње у храму Успења Пресвете Богородице у Пивницама служио је презвитер Немања Теофиловић, парох сусечки у Епархији сремској, уз саслужење протонамесника Данијела Кобиљског, пароха сивачког, и презвитера Јована Вачика, пароха товаришевског.


На дан празника (28.08.), после јутарњег богослужења, на светој Литургији началствовао је протојерреј Петар Бикар, парох пивнички. Прота Петар је у беседи истакао важност Успења Пресвете Мајке за наше спасење. По заамвоној молитви извршен је трократни опход око храма. Светој Литургији је присуствовао Јан Захорец, свештеник Словачке Евангеличке Цркве а.в., као и госпођа Ана Часар, председница Месне заједнице у Пивницама.

Вечерње богослужење је служио протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев, умировљени свештеник из Новог Сада, уз саслужење свештенства Епархије бачке. У току вечерњег је извршен чин благосиљања славских дарова које је припремио овогодишњи кум Зоран Лазаров из Новог Сада. Залог кумства за следећу годину примио је Ивица Владисављев, родом из Пивница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here