Комплетно завршена реконструкција терена у блоку Партизан

Саопштење Општине Бачка Паланка - Терен у блоку Партизан после реконструкције главни спортски и рекреативни центар у Бачкој Паланци

917
Фото: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Средином јуна ове године почели су радови на реконструкцији спортског терена у Блоку Партизан. Поводом завршетка свих радова, Општина Бачка Паланка издала је саопштење.


Саопштење за јавност

„Спортски терен у блоку Партизан, најурбанијем и најнасељенијем делу Бачке Паланке, у којем живи око 4000 становника, постао је након реконструкције главна спортска тачка у Бачкој Паланци.

Терен је добио сасвим ново, модерно рухо, тако да сада млади имају право место и много боље услове где могу да се баве спортом. Уклоњена је стара и постављена нова тартан подлога, нови голови и кошеви. Око терена су изграђене нове стазе и ограда, очишћене су офарбане клупе, а репарирано је и уређено и дечије игралиште. Радови су завршени 15. августа. У протеклих готово месец дана нове терене су испробали многи дечаци и девојчице, као и спортисти рекреативци, и једнодушно су одушевљени новим условима.

– Терен је одличан, сви смо задовољни и захвални што нам је омогућено да можемо поново да се играмо и окупљамо. Надам се да ћемо знати да га чувамо да нам што дуже траје – каже 13- годишњи фудбалер Драган Грубор. Он је своје детињство провео на овом терену заједно са старијим братом и млађом сестром.

– Нови терен нам пружа одличне услове за бављење спортом и дружење. Подлога је добра, мека, одлична за игру – каже 16-годишња девојчица Љиљана Велемир.
Иначе, прошле и претпрошле године у развој спорта у Бачкој Паланци уложено је 131, 4 милиона динара, а треба додати и заједничка улагања с Владом Србије и Покрајинском владом у капиталне пројекте у области спорта.

– Бачка Паланка је спортски град. Ми смо дали бројне репрезентативце и шампионе, посебно у кајакашком спорту. Истовремено, ми сматрамо да је рекреативни спорт изузетно важан за децу и све грађане, и зато је спортски терен на Партизану добио нову подлогу, кошеве и голове. Подсећам да смо већ инвестирали у реконструкцију спортске сале у Гајдобри, као и за одржавање кошаркашких терена на „Тиквари“. Изграђена је и нова спортска сала у Деспотову вредна 115,9 милиона.

Улажући у спортске организације и развој спортске инфраструктуре ми обезбеђујемо услове како колективног и индивидуалног, али и рекреативног спорта – наглашава Шушница“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here