Министар Селаковић одложио долазак

Општинска организација инвалида и пензионера Бачка Паланка

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – У бачкопаланачкој Улици Краља Петра Првог број 25 налазе се просторије и канцеларије Општинске организације инвалида и пензионера. Со бзиром, да се ради о дотрајалој времешној згради, њено реновирање наметало се као императив.

Након конкурса који је објавило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, наша организација нашла се међу три војвођанске, којој су додељена новчана средства за реновирање просторија. Овај посао са успехом је обављен, тако да су у овом тренутку значајно побољшани услови за боравак пензионера и оних који овде раде.

– Велику подршку имали смо од Стане Свиларов, председника Савеза инвалида рада Војводине. Захваљујући између осталог и њој, стигла нам је помоћ од ресорног министарства, која је искоришћена на најбољи могући начин. Користимо и ову прилику да се госпођи Свиларов, захвалимо на свему што је учинила за нас, – кажу у организацији инвалида рада и пензиоонера.

Додељена средстава стигла су у прави час. Замењена је пре свега ПВЦ столарија у згради коју је локална самоуправа 1987. године уступила на коришћење инвалидима рада.

– Био је ово, заиста велики посао, јер је замењено шест великих прозора, двоје улазних и једна канцеларијска врата. Тај посао је обављен заиста беспрекорно. Поред тога, урађена је и поправка спољне фасаде, а на крају је и комплетан објекат окречен. Све трошкове сносило је ресорно министарство. Сад се једино плашимо да урушен кров након скорашњег невремена на згради, не поквари све што је урађено – истичу у овом удружењу инвалида.

Министар Селаковић је по плану, требао да дође у Бачку Паланку средином протекле недеље и да том приликом између осталог пресецањем врпце обележи радове, који су обављени. Међутим, министар је из оправданих разлога ову посету одложио за нешто касније.

– Просторије су комплетно реновиране пред ударе орканске олује која је у два наврата погодила Бачку Паланку, и која је овде код нас направила праву пустош. Оркански ветар срушио је јелке висине шест, односно осам метара, скинуо црепове са крова, покидао капију на уласку у двориште где се налазе просторије. У том тренутку у помоћ нам је притекао „Комуналпројект“, чији су радници уклонили поломљено дрвеће. Све преостале радове, обављали смо о свом трошку.

– Сами смо чистили двориште, а затим и одвозили сав отпад. Властитим средствима поправили смо капију која је претила да некога повреди, јер кроз њу на дневном нивоу прође велики број људи. Потом смо кров заштитили најлоном, како евентуална киша не би направила штету. Више нисмо могли због недостатка новчаних средстава. Тражили смо у писменој форми помоћ од локалне заједнице, а она се мање – више сводила на чишћење дворишта од стране ЈКП „Комуналпројект“. Његови радници су однели корење од поломљеног дрвећа, уредили зеленило у дворишту. Међутим, остао је велики проблем крова који није санирам, па се плашимо да ће приликом прве кише, бити упропашћено све што је до сада урађено. Санацију крова нећемо моћи извршити без помоћи неког од надлежних. Сва штета је уредно пријављена, и надамо се да ће уследити санација дела зграде, како би она могла служити својој намени – кажу инвалиди и пензионери.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here