Почела градња Дневног боравка за децу са сметњама у развоју

Саопштење Општине Бачка Паланка

Извор: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Општина Бачка Паланка издала је саопштење поводом почетка радова на изградњи Дневног боравка за децу са сметњама у развоју.


Саопштење за преносимо у целости:

„У Бачкој Паланци су почели радови на реконструкцији и доградњи објекта МЗ „Братство“, који се налази у непосредној близини центра града, и у ком ће 2024. године бити отворен Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју са територије општине.

Радови вредни 71,1 милиона динара изводе се у две фазе, а финансирају их заједно општина Бачка Паланка и Покрајинска влада. Како би деца и млади до 26 година са територије општине Бачка Паланка добили простор за боравак, игру, дружење и учење из општинског буџета издвојено је 20 милиона динара, а из буџета Покрајине 51,1 милиона динара.

Радови обухватају реконструкцију од темеља до крова. Уклањаће се стара ламперија, ламинат, кров. Санира се влага, поставља изолација у целом објекту. Гради се нова кровна конструкција и поставља нов кров. Уграђују се нове електро, водоводне и канализационе инсталације. Граде се трпезарија, заједнички боравак и други садржаји. У целом објекту ће бити постављена антиклизна гранитна керамика. Тоалети се реконуструишу и прилагођавају потребама корисника. Уређује се ајнфорт. Уграђују рампе за особе са сметњама у развоју, као и нови алуминијумски прозори и врата.

Поред комплетне реконструкције, ради повећања простора, објекат ће бити дограђен.
Дневни боравак гради се у договору општине Бачка Паланка са родитељима и члановима Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама и биће прилагођен највишим стандардима како би најбоље задовољио потребе корисника“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here