Представник Општине Бачка Паланка у Дижону на скупу посвећеном европским интеграцијама

Договорена је будућа сарадња

Извор: Милан Чавић

Председник Скупштине општине Бачка Паланка, Милан Чавић, учесник је скупа Француска-Балкан-Европа чије су теме европска перспектива Западног Балкана и сарадња локалних и регионалних власти.


На позив АФЦЦРЕ, града Дижона, Амбасаде Француске у Београду и Министарства за европске и спољне послове Француске, међународном радном скупу званичника и локалних представника из Француске и Западног Балкана, удружења локалних власти на Балкану, стручњака из региона и дипломатских представништава Француске на Балкану, присуствују представници Лесковца, Бачке Паланке и Крагујевца, који су победници недавно завршеног такмичења Екоопштина. Домаћин је била Слађана Живковић, заменица градоначелника Дижона, рођена у Француској, а пореклом из Крушевца.

Разговори су фокусирани на европску будућност Западног Балкана и на питања у вези са европским интеграцијама и процесом придруживања, посебно на локалном нивоу. Циљ је и промовисање сарадње француских локалних и регионалних власти са овим земљама и разговор о темама као што су локално јавно деловање, атрактивност и развој територија. Договорена је будућа сарадња, која ће се спровести кроз асоцијацију неколико градова из Француске у области привреде, туризма и образовања младих.

За учеснике скупа организована је посета Међународном центру за гастрономију и вино у Дижону.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here